Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пояснювальна записка. Кафедра адміністративного права та адміністративного процесу



МВС УКРАЇНИ

ОДЕСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ВНУТРІШНІВХ СПРАВ

Кафедра адміністративного права та адміністративного процесу

Плани семінарських занять

Фінансове право України

Галузь знань: 0304„Право”

Напрям підготовки 6.030402 “Правознавство”,

Освітньо-кваліфікаційний рівень: бакалавр.

Обговорені і схвалені

на засіданні кафедри

адміністративного права

та адміністративного процесу

«__»____________2013 року

Протокол №____

Одеса 2013

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

В Україні відбуваються глибокі зміни, які обумовлені поверненням країни в русло спільних соціально-економічних процесів світового розвитку, створенням сучасного ринкового господарства.

Провідну роль у механізмі регулювання з боку держави суспільних відносин, що виникають з приводу мобілізації, розподілу і використання централізованих та децентралізованих фондів коштів відіграє фінансове право.

Проблеми фінансового оздоровлення країни, розбудови системи фінансово-правових норм є визначальними в системі засобів правового регулювання і тісно пов’язані з особистим добробутом пересічного громадянина, ефективністю господарювання різноманітних суб’єктів. Повнота і своєчасність виплати заробітної плати, розмір податкових відрахувань з прибутку фізичних і юридичних осіб, відрахування на соціальне страхування і в різні фонди – є визначальними для діяльності не лише загальнодержавного рівня. Знання відповідних норм фінансового права, механізму їх дії стали об’єктивною необхідністю для широкого кола правознавців, економістів, для апарату законодавчих і виконавчих органів державної влади, підприємств, установ, організацій і громадян.

Програма курсу “Фінансове право” дає можливість системно вивчити норми фінансового права, які регулюють фінансову діяльність і фінансову систему України, фінансовий контроль, бюджетний устрій і бюджетний процес, податкові, кредитні, страхові, банківські і валютні правовідносини, що виникають між різноманітними суб’єктами цих відносин.

Слід пам’ятати, що фінансове законодавство складається з чисельних фінансово-правових актів, дуже мобільне і часто змінюється у зв’язку з активним законодавчим процесом.

Мета дисципліни: формування економіко-правових знань студентів щодо фінансової діяльності держави, пов’язаної з мобілізацією, розподілом, перерозподілом та використанням централізованих і децентралізованих фондів грошових коштів держави та органів місцевого самоврядування.

Завдання дисципліни: опанування механізму виникнення, зміни та припинення фінансово-правових відносин, а також нормативно-правового забезпечення у сфері державних фінансів.






Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 280 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...