Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Особливості навчального процесу в загальноосвітніх школах нових структур



Головною метою шкіл нового типу є створення оптимальних умов для одержання широкої загальноосвітньої підготовки в себічного розвитку найбільш здібних і обдарованих учнів у єдності і реалізацією їх творчих запитів, самостійного вибору предметів для поглибленого вивчення, здійснення фундаментальної допрофесійної підготовки з обраного профілю. Саме вони мають забезпечити формування інтелектуального потенціалу країни. Ліцей. У країнах Західної Європи, Латинської Америки, Африки — це середній навчальний заклад. У Франції, наприклад, -це єдиний тип середньої загальноосвітньої щколи із семирічним терміном навчання на базі п'ятирічної початкової школи. Учені вважають, що всі інші типи нових навчальних закладів є різновидом ліцеїв чи гімназій. Особливо вони виділяють лише авторські школи, які вважають експериментальними майданчиками, спрямованими у завтрашній день. В Україні набувають розвитку також коледжі, колегіуми, школи-комплекси, сімейні дитячі будинки, різні типи авторських і альтернативних шкіл.Сучасні НВК мають різну структуру. Зазвичай вони організаційно об'єднують дитячий садок і загальноосвітню школу, в інших випадках - гімназію і вуз, ліцей і вуз, школу і ПТУ тощо.На Полтавщині кращим серед закладів таких структур Новосанжарський НВК, який об'єднує школу, спортивний клуб, позакласні дитячі заклади. Ковалівський НВК Полтавського району - унікальний серед подібних закладів в Україні, бо він чи не єдиний у державі має у І своєму складі музей-заповідник А.С.Макаренка, загальноосвітню школу та ліцейні класи педагогічного спрямування.





Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 2101 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...