Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 33. Фінансовий облік експортних та імпортних операцій спільних підприємств



План

Вступ

Розділ 1. Сутність експортно-імпортних операцій, значення і завдання їх обліку на спільних підприємствах

Розділ 2. Фінансовий облік експортних та імпортних операцій на спільному підприємстві

2.1Характеристика господарської діяльності підприємства 2.2Документальне оформлення експортних та імпортних операцій

2.3Синтетичний і аналітичний облік експортних та імпортних операцій

2.4Відображення експортних та імпортних операцій у фінансовій звітності

Розділ 3. Напрями вдосконалення обліку експортних та імпортних операцій спільних підприємств

Висновки

У вступі необхідно розкрити значення експортно-імпортних операцій для розвитку економіки України. Навести прізвища авторів, які досліджували вказану проблематику. Вказати мету та завдання, визначити об’єкт і суб’єкт, методи та інформаційну базу дослідження.

У першому розділі розкрити значення і завдання обліку експортно-імпортних операцій відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні». Звернути увагу на відповідальність підприємств за несвоєчасне отримання грошових коштів від іноземного партнера за відвантажені на експорт товарно-матеріальні цінності, надані послуги. Зазначити, які операції відносяться до імпортних, які обмеження існують щодо них. Розкрити сутність експорту, види експортних операцій, формування вартості експортних товарів, готової продукції, послуг.

У другому розділі розкрити особливості господарської діяльності досліджуваного підприємства, описати структуру бухгалтерії, описати Наказ про облікову політику підприємства та форму бухгалтерського обліку.

Порядок документального оформ­лення експортних та імпортних операцій. Включити в додатки екс­портну угоду, вантажну митну декларацію, транспортну накладну, рахунок-фактуру, платіжні документи на перерахування митних платежів; імпортний контракт, акт експертизи торгово-промислової палати України, вантажну митну декларацію на ввезення товарно-матеріальних цінностей, платіжні документи на перерахування податку на додану вартість, акцизного податку, мита, митних зборів, попередньої оплати нерезиденту.

Навести бухгалтерські проведення щодо здійснення експортних та імпортних операцій. Включити в додатки реєстри аналітичного та синтетичного обліку, що застосовується на обраному підприємстві. Форми фінансової звітності та в яких статтях відображається інформація про експортні та імпортні операції спільних підприємств.

У третьому розділі розкрити напрями вдосконалення обліку експортних та імпортних операцій спільних підприємств.

У висновках узагальнити результати дослідження обліку експортних та імпортних операцій спільних підприємств і вказати напрями його удосконалення.

У додатки включити: витяг зі статуту підприємства; Наказ про облікову політику підприємства; первинні документи; облікові реєстри за основними рахунками теми; витяг з Головної книги; фінансову звітність.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 435 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...