Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 32. Фінансовий облік витрат будівельних підприємств



План

Вступ

Розділ 1. Сутність, визнання, оцінка та класифікація витрат за будівельним контрактом, значення та завдання їх обліку

Розділ 2. Фінансовий облік витрат будівельного підприємств

2.1Характеристика господарської діяльності підприємства 2.2Документальне оформлення та облік витрат будівельних підприємств

2.3Відображення інформації про витрати будівельних підприємств у фінансовій звітності

Розділ 3. Напрями вдосконалення обліку витрат будівельних підприємств

У вступі необхідно розкрити значення будівельної галузі для розвитку економіки України. Навести прізвища авторів, які досліджували вказану проблематику. Вказати мету та завдання, визначити об’єкт і суб’єкт, методи та інформаційну базу дослідження.

У першому розділі звернути увагу на особливості будівельного виробництва та їх вплив на побудову системи бухгалтерського обліку, на необхідність налагодження ефективності господарювання. Розглянути види будівельних контрактів, вимоги до визнання, оцінки, класифікації витрат впродовж виконання будівельного контракту відповідно до П(С)БО 18 «Будівельні контракти», навести огляд нормативно-правових актів, якими регламентується облік будівельних підприємств. Розкриваючи значення та завдання обліку витрат будівельних підприємств, необхідно зважити на те, що облік цих об’єктів є одним із найбільш складних і трудомістких. Дані обліку витрат дозволяють простежити дотримання встановлених нормативів, планів, кошторисів і дають багатий матеріал для економічного аналізу та пошуку резервів зниження витрат будівництва. Облік витрат будівельних підприємств варто організувати так, щоб була можливість виявлення результатів діяльності окремих виробничих ланок будівельних організацій.

У другому розділі розкрити особливості господарської діяльності досліджуваного підприємства, описати структуру бухгалтерії, описати Наказ про облікову політику підприємства та форму бухгалтерського обліку.

Документальне оформлення, синтетичний та аналітичний облік витрат будівельного підприємства розкрити на прикладі суб’єкта дослідження. Особливу увагу приділити висвітленню складових собівартості продукції та відображенню їх в обліку, а також порядку визначення виробничої собівартості та собівартості реалізації. Навести типові господарські операції та кореспонденцію рахунків з обліку витрат. Вказати, які регістри аналітичного обліку використовуються для обліку витрат на досліджуваному підприємстві, що прийнято за базу розподілу загальновиробничих витрат. Розкрити порядок обліку адміністративних, збутових та інших витрат. Форми фінансової звітності та в яких статтях відображається інформація про витрати будівельних підприємств.

У третьому розділі розкрити напрями вдосконалення обліку витрат будівельних підприємств.

У висновках узагальнити результати дослідження обліку витрат будівельних підприємств і вказати напрями його удосконалення.

У додатки включити: витяг зі статуту підприємства; Наказ про облікову політику підприємства; первинні документи; облікові реєстри за основними рахунками теми; витяг з Головної книги; фінансову звітність.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 380 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...