Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 26. Фінансовий облік поточних зобов’язань за розрахунками по податках і платежах до бюджету



План

Вступ

Розділ 1. Сутність, види та функції податків (обов’язкових платежів) до бюджету, значення і завдання їх обліку

Розділ 2. Фінансовий облік поточних зобов’язань за розрахунками по податках і платежах до бюджету на підприємстві

2.1Характеристика господарської діяльності підприємства 2.2Документальне оформлення розрахунків з бюджетом по податках і платежах

2.3Синтетичний і аналітичний облік поточних зобов’язань за розрахунками по податках і платежах

2.4Відображення інформації про поточні зобов’язання за розрахунками з бюджетом у фінансовій звітності

Розділ 3. Напрями вдосконалення обліку поточних зобов’язань за розрахунками з бюджетом

Висновки

У вступі необхідно розкрити значення поточних зобов’язань за розрахунками з бюджетом у діяльності підприємства. Навести прізвища авторів, які досліджували вказану проблематику. Вказати мету та завдання, визначити об’єкт і суб’єкт, методи та інформаційну базу дослідження.

У першому розділі слід використати підручники з бухгалтерського та фінансового обліку, Податковий кодекс України і розкрити сутність податків, їх класифікацію, функції, розглянути завдання та значення обліку платежів до бюджету.

У другому розділі розкрити такі питання:

Особливості господарської діяльності досліджуваного підприємства, структуру бухгалтерії, описати Наказ про облікову політику підприємства та форму бухгалтерського обліку. Описати, які первинні документи є підставою для нарахування податків (обов’язкових платежів) до бюджету (товарні документи, звіт про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт, акти виконаних робіт, розрахунково-платіжні відомості – для підтвердження доходів і витрат, податкові накладні, чеки, Реєстр виданих та отриманих податкових накладних – для нарахування ПДВ, бухгалтерські довідки та розрахунки – для нарахування інших видів податків та зборів, платіжні доручення – при перерахуванні заборгованості до бюджету тощо). Синтетичний та аналітичний облік поточних зобов’язань за розрахунками по податках та платежах до бюджету (по податку на прибуток, нарахуванню податкового кредиту і податкового зобов’язання з ПДВ, утриманню податку на доходи фізичних осіб, збору за першу реєстрацію транспортного засобу, платі за землю, єдиному соціальному внеску). Зазначити, як відображаються відстрочені податкові активи і зобов’язання з податку на прибуток; порядок виникнення податкового кредиту і зобов’язання з податку на додану вартість. Описати пільги працівників підприємства за податком на доходи фізичних осіб. Показати нетипову кореспонденцію або недоліки в обліку досліджуваного підприємства.

Форми фінансової звітності та в яких статтях відображається інформація про заборгованість за податками і платежами перед бюджетом.

У третьому розділі розкрити напрями вдосконалення обліку розрахунків з бюджетом на підприємствах України.

У висновках узагальнити результати дослідження обліку розрахунків з бюджетом і вказати напрями його удосконалення.

У додатки включити: витяг зі статуту підприємства; Наказ про облікову політику підприємства; первинні документи; Реєстр виданих та отриманих податкових накладних; облікові реєстри за основними рахунками теми; витяг з Головної книги; фінансову звітність.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 371 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...