Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 21. Фінансовий облік розрахунків за векселями виданими й одержаними



План

Вступ

Розділ 1. Сутність та види векселів, визнання, оцінка, значення і завдання обліку заборгованості, забезпеченої векселями

Розділ 2. Фінансовий облік розрахунків за векселями виданими й одержаними на підприємстві

2.1Характеристика господарської діяльності та постановки обліку на підприємстві (суб’єкті дослідження)

2.2Синтетичний і аналітичний облік векселів одержаних

2.3Синтетичний і аналітичний облік векселів виданих

2.4Відображення інформації про розрахунки за векселями виданими й одержаними у фінансовій звітності

Розділ 3. Напрями вдосконалення обліку розрахунків за векселями виданими й одержаними

Висновки

У вступі необхідно розкрити значення розрахунків за векселями виданими й одержаними у діяльності підприємства. Навести прізвища авторів, які досліджували вказану проблематику. Вказати мету та завдання, визначити об’єкт і суб’єкт, методи та інформаційну базу дослідження.

У першому розділі слід використати П(С)БО 10 «Дебіторська заборгованість», П(С)БО 11 «Зобов’язання», Міжнародні стандарти фінансової звітності, підручники з бухгалтерського та фінансового обліку, матеріали періодичних видань, автореферати дисертацій і розкрити сутність векселів, навести критерії визнання та підходи до оцінки заборгованості, забезпеченої векселями, розглянути завдання та значення її обліку.

У другому розділі розкрити такі питання:

Особливості господарської діяльності досліджуваного підприємства, структуру бухгалтерії, описати Наказ про облікову політику підприємства та форму бухгалтерського обліку. Дати характеристику рахунків для обліку довго-та короткострокових векселів одержаних, а також розкрити порядок синтетичного і аналітичного обліку. Дати характеристику рахунків для обліку довго- та короткострокових векселів виданих, а також розкрити порядок синтетичного і аналітичного обліку. Теоретичний матеріал підкріпити конкретними прикладами, таблицями з використанням практичних даних з посиланням на додатки суб’єкта дослідження.

Форми фінансової звітності та в яких статтях відображається інформація про розрахунки за векселями виданими й одержаними.

У третьому розділі розкрити напрями вдосконалення обліку розрахунків за векселями виданими й одержаними на підприємствах України.

У висновках узагальнити результати дослідження обліку розрахунків за векселями виданими й одержаними і вказати напрями його удосконалення.

У додатки включити: витяг зі статуту підприємства; Наказ про облікову політику підприємства; облікові реєстри за основними рахунками теми; витяг з Головної книги; фінансову звітність.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 296 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...