Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Що є підставою для кримінальної відповідальності?



Чи є підстави для притягнення до кримінальної відповідальності Осмоловича?

Задача 2. Близько 22:00 години студенти Малінін та Єгоров розпивали спиртні напої в кімнаті гуртожитку, де вони проживали. Допивши пляшку горілки, Єгоров викинув її з вікна п’ятого поверху кімнати, В цей час мимо гуртожитку проходив громадянин Сорока, пляшка влучила йому по голові, в результаті чого настала миттєва смерть. Слідчий звинуватив Єгорова у вбивстві з необережності..

Ознайомтеся із статтею 119 КК України. Чи є підстави для притягнення Малініна та Єгорова до кримінальної відповідальності?

Задача № 3. Іноземний громадянин, перебуваючи на території України, вчинив діяння, яке за КК його держави є злочином. В КК України це діяння злочином не визнано.

Чи породжує факт вчинення такого діяння кримінальну відповідальність в Україні? В якому випадку іноземний громадянин буде притягнутий до кримінальної відповідальності за чинним КК України? Обґрунтуйте відповідь.

Задача № 4. Особи відбула кримінальне покарання за вчинення злочину та звільнилася з місця позбавлення свободи.

Чи можна вважати, що кримінальна відповідальність реалізована повною мірою з цього моменту? Коли кримінальна відповідальність вважається реалізованою, відповідно до чинного кримінального законодавства? Обґрунтуйте відповідь.

Задача № 5. Громадянин Іванов був притягнутий до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого Особливою частиною КК України. Через деякий час відповідальність за цей злочин була декриміналізована.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 381 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...