Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

IV. Резюме проекту



Переваги: оптимізація використання наявного цінного поголів’я свиней в трансферній виробничій системі. Закладення динамічного механізму самовідтворення поголів’я за рахунок контрактово-трансферного ринкового механізму без великих капіталовкладень.

Підвищення продуктивності і зменшення собівартості високоякісних генетичних ресурсів у свинарстві.

Висновок: за 3….4 роки можна вдвічі підняти рівень генетичного потенціалу свинопоголів’я в Україні за рахунок мобілізації наявних ресурсів та застосування нуклеусних технологій виробництва і трансферу нових високоякісних генетичних ресурсів в свинарстві.


ДОДАТОК

ГЛОСАРІЙ

І

1. Інновація як процес

- Інновація – це науково-економічний процес, який завдяки практичному використанню продуктів розумової праці – ідей і винаходів, приводить до створення кращих за властивостями нових видів продуктів та нових технологій.

- Інновація – це процес реалізації нової ідеї в будь-якій сфері життєдіяльності людини, що сприяє задоволенню існуючих потреб на ринку та забезпечує економічних ефект.

- Інновація – це процес розроблення, освоєння, експлуатації та вичерпання виробничо-економічного і соціального потенціалу, що лежить в основі новації.

- Інновація – комерціалізація нововведень.

- Інновація – це прибуткове використання новацій у вигляді нових технологій, видів продукції, органічно-технічних і соціально-економічних рішень виробничого, фінансового, комерційного чи іншого характеру.

2. Інновація як зміни

- Інновація – зміна в первісній структурі виробничого організму, тобто як перехід його внутрішньої структури до нового стану.

- Інновація – цільова зміна у функціонуванні підприємства як системи.

- Інновація – проведення змін і техніці, технології, організації, екології, економіці, а також у соціальній сфері з метою одержання економічного ефекту на основі задоволення певних суспільних потреб.

3. Інновація як об’єкт

- Інновація – нова або покращена продукція (товар, робота, послуга), спосіб (технологія) її виробництва або застосування нововведення або вдосконалення в сфері організації і (або) економіки виробництва, і (або) реалізації продукції, що забезпечує економічну вигоду, створює умови такої вигоди або покращення споживчих якостей продукції (товару, роботи, послуг).

- Інновація – нововведення в галузі техніки, технології, організації праці і управління, основані на використанні досягнень науки і передового досвіду, а також використання цих новацій в різних галузях і сферах діяльності.

- Інновація стосовно АПК – це нові технології, нова техніка, нові сорти рослин, нові породи тварин, нові добрива і засоби захисту рослин і тварин, нові методи профілактики і лікування тварин, нові ферми організації, фінансування і кредитування виробництва, нові підходи до підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів і т.д.

4. Інновація як результат

- Інновація (нововведення) - кінцевий результат інноваційної діяльності, який реалізованої у вигляді нової або вдосконаленої продукції, що реалізується на ринку, нового або вдосконаленого технологічного процесу, що використовується в практичній діяльності.

- Інновація – це результат створення і освоєння принципово нового чи модифікованого засобу (нововведення), що задовольняє конкретні потреби.

- Інновація – кінцевий результат наукового дослідження або відкриття, що якісно відрізняється від попереднього аналогу і проваджений у виробництво.

- Інновації – новостворені (застосовані) і (або) вдосконалені конкурентоздатні технології, продукція або послуги, а також організаційно-технічні рішення виробничого, адміністративного, комерційного або іншого характеру, що істотно поліпшують структуру та якість виробництва і (або) соціальної сфери.

Інноваційний продукт – результат наукого-дослідної і (або) дослідно-констурукторсько-технологічної розробки, що відповідає вимогам інноваційності.

Інноваційна продукція – нові конкурентоздатні товари чи послуги, що відповідають вимогам ринку і створення на основі інноваційних продуктів.

Інноваційний проект – комплекти документів, що визначає процедуру і комплекс усіх необхідних заходів (у тому числі інвестиційних), щодо створення і реалізації інноваційного продукту і (або) інноваційної продукції.

Інновація технологічна – інновація, яка пов’язана з розробленням і освоєнням технологічних процесів і продуктів.

Інновація організаційно-економічна – інновація, яка забезпечує створення чи удосконалення процесів організації і управління виробництвом, трудовими ресурсами, економічних умов та процесів у фінансовій, платіжній, бухгалтерській сферах діяльності, сфері послуг, умов безпосередньої діяльності, щодо задоволення потреб в процесі цієї діяльності.

Інновація соціальна – інновація, що поліпшує соціально-побутові умови життя, екологію, гігієну та безпеку праці.

Т

Технологія – можливі способи та варіанти виробництва, які визначають за допомогою знарядь праці економічно доцільно перетворювати предмети праці в конкретний продукт з потрібними властивостями.

Технологія в зоотехнії (тваринництві) – це науково-обгрунтована система організаційних, економічних, зоотехнічних, ветеринарних та інженерних заходів з розведення, годівлі, утримання тварин, приміщень, засобів механізації і автоматизації виробництва, що забезпечують випуск продукції високої якості з мінімальними можливими витратами праці і матеріальних ресурсів. Технологія складається з певних елементів (складових частин) – це відтворення поголів’я, селекція (поліпшення породних і племінних якостей тварин), тип і рівень годівлі, способи утримання тварин, заходи боротьби і профілактики захворювань.

Р

Рентабельність – дохідність, прибутковість підприємства, галузі, виробництва окремої продукції. Це показник економічної ефективності. Він свідчить, що підприємство, галузь, від своєї діяльності отримує прибуток. Співставляючи отриманий прибуток з виробничими витратами (собівартістю) розраховують показник рентабельності.

Е

Ефект – це наслідки, результат тих чи інших заходів, які здійснюють в підприємстві, організації. Ефект характеризується збільшенням кількості продукції – урожайність з одного гектара, приростом продуктивності тварин.

Економічна ефективність – це кінцевий позитивний ефект від використання засобів виробництва і живої праці, віддачу сукупних вкладень. Економічна ефективність визначається відношенням одержаних результатів до затрат. Показником економічної ефективності є рентабельність.


ДОДАТОК

ПРИКЛАД ОФОРМЛЕННЯ БІБЛІОГРАФІЧНОГО ОПИСУ У СПИСКУ ДЖЕРЕЛ, ЯКИЙ НАВОДЯТЬ У КУРСОВОМУ ПРОЕКТІ

Характеристика джерела Приклад оформлення
Книги: Один автор   Два автори   Три автори     Чотири і більше     Монографії   Навчальний посібник     Збірник наукових праць     Законодавчі та нормативні документи   Дисертації   Автореферати дисертацій   Електронні джерела Рубан Ю.Д. Скотарство і технологія виробництва молока та яловичини. Юрій Дмитрович Рубан.- Х.: Ескада, 2005.-576с. Бусенко О.Т. Технологія виробництва продукції тваринництва/ Бусенко О.Т., Столюк В.Д.- К.: Вища освіта, 2005.-496с.:іл. Азізов С.П. Організація виробництва і аграрного бізнесу в сільськогосподарських підприємствах/ Азізов С.П., Канінський П.К., Скупий В.М.-Київ. ІАЕ, 2001.-834с. Технологія м’яса та м’ясних продуктів/ Клименко М.М., Віннікова Л.Г., Береза І.Г., Гончаров І.І. та ін., За ред. М.М.Клименка.-К.:Вища освіта, 2006.-640с.:іл. Подобєд Л.І. Корми і годівля високопродуктивних молочних тварин: Монографія.-Дніпропетровськ:ТОВПКР «Арт-Пресс», 2012-416с. Вдовиченко Ю.В., Вороненко В.І., Найдьонова В.О., Омельченко Л.О. М’ясне скотарство в Степовій зоні України: Монографія. –Нова Каховка:ПИЄЛ.2012.308с. Технологія виробництва продукції свинарства: навч.посіб./ [В.С.Топіха, В.Я.Лихач, С.І.Луговий та ін.]; за ред. В.С.Топіхи.- Миколаїв:МДАУ,2012.-453с.:іл. Організація племінної справи:навч. посіб./ [В.С.Топіха, Т.І.Нежлукченко, С.І.Луговий, В.Я.Лихач ]; за ред. В.С.Топіхи.- Херсон: Грінь Д.С., 2012-264с. Назаренко С.О.-Оптимізація щільності посадки бройлерів за статтю вирощування. Таврійський науковий вісник: Науковий журнал. Вип.78.-Херсон: Грінь Д.С., 2012.-С.127-131 Вовченко Б.О., Новікова Ю., Ряполова І.О.-Вплив біологічно –активних речовин на продуктивні якості свиноматок. Таврійський науковий вісник:Науковий журнал. Вип.78.- Херсон: Грінь Д.С., 2012.-С.35-40. Закон України «Про племінне тваринництво» [Газета] «Урядовий кур’єр.-К. від 21.01.2000р. Інструкція з бонітування свиней.-К.:Видавничо-поліграфічний центр «Київський університет», 2003.-12с. Остапенко В.І. Теоретичне обґрунтування та розробка методів оцінки племінних і продуктивних якостей птиці сучасного генофонду: дис. доктора с.-г. наук: 06.02.01/Остапенко Володимир Іванович. - Херсон, 2013.-297с. Головатюк А.А. Удосконалення технологічних прийомів підготовки кормів до згодовування ремонтним телицям: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. с.-г. наук: спец.06.02.04- технологія виробництва продуктів тваринництва / А.А.Головатюк - Херсон, 2013.-18с. Щербина О.В. Біохімічні показники сироватки крові високопродуктивних яєчних кросів [Електронний ресурс] http:// www.webpticeprom.ru.

ДОДАТОК

ОЦІНКА ВИКОНАННЯ І ЗАХИСТУ КУРСОВОГО ПРОЕКТУ
Розділ Бали максимальні Бали факт.
РЕФЕРАТ    
ГЛОСАРІЙ    
ВСТУП    
РОЗДІЛ 1 Огляд літератури    
РОЗДІЛ 2 Стан виробництва    
РОЗДІЛ 3 Обґрунтування інноваційного проекту (до економічної ефективності)    
Розділ 3 п. 3.2 (економічна ефективність)    
Розділ 3 п.3.3 і п.3.4 (соц.. ефективність проекту; екологічна безпека)    
Висновки і пропозиції    
Використана літератури    
Оформлення КП    
ВСЬОГО за виконання    
ЗАХИСТ КП    
ІТОГО    

ДОДАТОК

№ п/п Класифікаційна ознака Види інновацій
  Біологічні Нові сорти і гібриди с.-г. рослин Нові породи, типи тварин і кроси птиці Створення рослин і тварин стійких до хвороб і шкідників, несприятливих чинників навколишнього середовища
  Техніко- технологічні Використання нової техніки Нові технології обробки с.-г. культур Нові індустріальні технології в тваринництві Науково-обгрунтовані системи землеробства та тваринництва Нові добрива і їх системи Нові засоби захисту рослин Біологізація і екологізація землеробства Нові ресурсно-зберігаючі технології виробництва і зберігання харчових продуктів, спрямованих на підвищення споживчої цінності продуктів харчування
  Організаційні Розвиток кооперацій і формувань інтегрованих структур в АПК Нові форми технічного обслуговування і забезпечення ресурсами АПК Нові форми організацій і мотивації праці Нові форми організації і управління в АПК Маркетинг інновацій Створення інноваційно-консультативних систем в сфері науково-технічної і їнноваційної діяльності Концепції, методи прийняття рішень Форми і механізми інноваційного розвитку
  Соціальні Формування системи кадрів науково-технічного забезпечення АПК Поліпшення умов праці, вирішення проблем охорони здоров'я, освіти і культури працівників села
  Екологічні Поліпшення якості навколишнього середовища Забезпечення сприятливих екологічних умов для життя, праці і відпочинку населення Технології підтримання та поліпшення стану природних ресурсів (земельних, водних тощо).

Класифікація інновацій в аграрному секторі економіки


ДОДАТОК

Рейтинг впровадження інновацій в галузях аграрного сектору економіки України





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 613 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...