Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практичне значення,



Мета виконаних досліджень

Задачі

Об’єкт

ДОДАТОК

РЕФЕРАТ (приклад)

Тема «ВИРОБНИЦТВО ВИСОКОЯКІСНОЇ СВИНИНИ»

І. СТРАТЕГІЯ ПРОЕКТУ

1. Мета: виробництво високоякісної безпечної для споживача свинини; використання інноваційних технологій; застосування ресурсоощадних технологій; підвищення прибутковості галузі свинарства; пошук специфічних ринків для середнього та малого бізнесу в аграрній галузі.

2. Напрями: інтенсифікація виробництва; інвестування в науку і виробництво; розвиток спеціалізованих на виробництві органічної рослинницької продукції свинарських підприємств та фермерських господарств; впровадження інноваційних технологій.

3. Стан та проблеми галузі:

Стан: економічний тиск на виробника змушує його максимально орієнтуватися на прибуток (прирости свиней). Якість та безпечність продукту залишається поза увагою виробників, однак є вирішальними для споживачів, адже п’ятдесят відсотків споживачів згодні платити на 10% більше при купівлі екологічної продукції.

Проблеми: інтенсивні технології мають беззаперечну перевагу над традиційними. Відбувається вимивання з ринку якісних продуктів, як і традиційних продуктів. Якісні продукти є більш дорогими. Споживачі, які мають можливість придбати якісні вироби не можуть цього зробити через відсутність чітко визначених та відповідно маркованих продуктів на ринку у зв’язку з відсутністю законодавчого забезпечення процесу виробництва екологічної свинарської продукції.

4. Характеристика проекту:

Організація: розробник надає замовнику на основі договорів купівлі-продажу інноваційний продукт з ліцензійним і консалтинговим супроводом.

Продукція: виробнича - високоякісна натуральна продукція свинарства, технології екологічного виробництва; комерційна - прибутковість підприємств.

II. ІННОВАЦІЙНІ РІШЕННЯ

1. У виробництві: використання вітчизняних порід з потенційно високою резистентністю та адаптаційною здатністю; застосування новітніх розробок в сфері годівлі свиней; оптимальні умови поставок і реалізації; висока прибутковість виробництва.

2. У технології: утримання на основі біологізації технологічних процесів з врахуванням фізіологічних особливостей тварин; гібридизація перевищує стандарти по продуктивності на 10….12%; селекційно-технологічне забезпечення гібридним поголів’ям.

3. У комерції: передача ліцензійних прав на використання ОІВ; стабільні умови контрактації; підвищення ціни на органічну (натуральну) продукцію на 40-50%; екологічна продукція.

III. ПОКАЗНИКИ ЕФЕКТИВНОСТІ інновацій: вартість проекту - 24,8 млн. грн.; термін окупності - 2,5 роки; витрати на інновацію – 750 тис. грн.; віддача на 1 грн. інноваційних витрат - 2 грн. прибутку; науково-технологічний супровід - 3 роки.

IV. ФІНАНСОВО ВИРОБНИЧІ-ПОКАЗНИКИ: виробнича потужність комплексу - 6 тис. ц свинини в рік; основних свиноматок – 300 гол.; середня інтенсивність росту поголів’я: 250г - група підсисних поросят; 320г - на дорощуванні, 600г - на відгодівлі; рентабельність - 40,7%.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 306 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...