Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Виклад змісту теми



У рефераті необхідно послідовно розглянути всі питання плану. При цьому повинен бути витриманий єдиний порядок розгляду i спосіб аргументації, що надасть роботі чіткості та послідовності. Важливо прагнути до того, щоб теоретичний зміст роботи пов’язувався з аналізом положень нормативно-правових актів України. Студент повинен уміти показати, яке практичне значення має знання принципів, закономірностей i категорій теорії адміністративного процесу, адміністративно-процесуального права та суміжних галузей.

У рефераті можна використовувати виписки i цитати з літературних та наукових джерел у тому випадку, коли в цьому є реальна необхідність. Це може мати місце тоді, коли цитата переконливо підтверджує думку, є вихідним моментом у новій постановці питання, підтверджує основне формулювання, допомагає розкриттю наукових визначень. Не слід занадто захоплюватися цитуванням. Під час роботи з літературою не варто користуватися застарілими роботами, у яких можуть міститися помилкові погляди, неточні формулювання i висновки, застарiлi статистичні данi.

Отже, вміння виділяти головні теоретичні питання i роз’яснювати їх на конкретному матеріалі, логічно та послідовно розкривати зміст теми, використовуючи при цьому сучасну літературу, - такі основні вимоги до написання наукового реферату.

Наукова стаття виконується з урахуванням наступних вимог вищої школи і повинна мати такі необхідні елементи:

- постановка проблеми у загальному вигляді та її зв’язок із важливими науковими чи практичними результатами;

- аналіз останніх досліджень і публікацій, в яких започатковано розв’язання даної проблеми і на які спирається автор, виділення невирішених раніше частин загальної проблеми, котрим присвячується означена стаття;

- формулювання цілей статті (постановка завдання);

- виклад основного матеріалу дослідження з повним обґрунтуванням отриманих наукових результатів;

- висновки з даного дослідження і перспективи подальшого розвитку поставленої проблеми.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 238 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...