Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ремонт устаткування і агрегатів у коксохімічному виробництві



І5.7.1 Складні і трудомісткі капітальні та поточні ремон­ти основного технологічного устаткування коксохімічного вироб­ництва, які вимагають застосування комплексу вантажопідіймаль­них машин і пристроїв (крани, лебідки, щогли), з приведенням розрахунків, необхідно виконувати за опрацьованими і затвердже­ними ПОР.

15.7.2 Перед початком ремонту устаткування, машин, апара­тів замовником повинно бути проведено докладне обстеження стану несучих та підтримуючих конструкцій, вузлів з метою запобіган­ня можливого їх обвалення в процесі ремонту і визначення послі­довності виконання робіт.

15.7.3 Всі роботи щодо відключення діючих апаратів, посу­дин і трубопроводів, а також очищення від залишків технологічних продуктів, пропарювання та інші підготовчі заходи необхідно виконувати експлуата- ційним персоналом.

Ремонтний персонал не повинен починати роботи, поки експлуа­таційний персонал не виконає всіх вказаних операцій.

15.7.4 Для внутрішнього освітлення апаратів, ємкостей під час їх ремонту в діючих вибухо- і пожежонебезпечних цехах необхідно застосовувати світильники у вибухозахисному виконанні.

15.7.5 Всі роботи в середині апаратів, резервуарів, посу­дин і каналів слід виконувати працівниками із застосуванням шлангових протигазів. Каналізаційні колодязі перед спуском в них працівників необхідно провентилювати.

Для робіт у колодязях слід виділяти бригади у складі трьох чоловік, два з яких повинні знаходитися на поверхи і наглядати за працюючим.

Не дозволяється спускатись у колодязі без шлангового апарата і запобіжного поясу.

15.7.6 Ремонти, які здійснюються в особо небезпечних специфічних умовах (ремонт окремих печей на коксовій батареї, дверезнімальної машини або її колій в умовах безперервного руху гасильного вагона з гарячим коксом), вимогають спеціальних захо­дів обережності, які необхідно передбачити в ПОР.

15.7.7 Ремонтний персонал підрядних організацій, що вико­нує роботи в діючих цехах, повинен керуватися інструкціями з охорони праці, діючими в данному цеху.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 307 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...