Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання 1. Розрахувати потребу оптового підприємства у корисній площі і корисній місткості загально товарного складу для зберігання товарів на основі даних табл



Розрахувати потребу оптового підприємства у корисній площі і корисній місткості загально товарного складу для зберігання товарів на основі даних табл. 1.

Таблиця 1

Вихідні дані

Товарна група Середні товарні запаси, вагонів Розподіл запасів за способом зберігання, %
разом у штабелях ДШ на стелажах ДС
Кондитерські вироби 5,5      
Горілчані вироби 12,4      
Сірники 0,7     -
Тютюнові вироби 1,5      
Бакалія 9,0     -
Разом х х х

Додаткові умови

1. Коефіцієнт нерівномірності утворення товарних запасів для всіх товарних груп КН.З= 1,2.

2. Норми складської площі на один вагон вантажів, що зберігаються:

а) у штабелях висотою 2,5 м — 50 м2;

б) на стелажах висотою 5,5 м — 44 м2.

Методика розв’язання задачі

1. Розраховують максимальні товарні запаси ЗМ (у вагонах) множенням середніх запасів на коефіцієнт нерівномірності утворення товарних запасів.

2. Максимальні товарні запаси розподіляють на дві частини у залежності від способу зберігання (у штабелях і на стелажах), помноживши на їх частку (ДШ і ДС) і поділивши на 100.

3. Згідно з додатковими умовами задачі один вагон вантажів, які потрібно зберігати в штабелях висотою 2,5 м, можна розмістити на площі 50 м2. Множенням цієї норми на максимальні товарні запаси (у вагонах) розраховують корисну площу складу, необхідну для розміщення товарів у штабелях, для кожної групи товарів. Так само визначають корисну площу складу, необхідну для розміщення товарів на стелажах, помноживши максимальні товарні запаси (у вагонах) на норму 44 м2

4. Загальна корисна площа складу— це сума корисних площ, потрібних для розміщення зазначених товарів у штабелях і на стелажах.

5. Розраховують корисну місткість складу (м3) множенням корисних площ на відповідну висоту складання (2,5 або 5,5 м).





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 767 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...