Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Контроль за правильністю складання звітності до органів Пенсійного фонду



«Звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування до органів Пенсійного фонду України» – це основний звітній документ, який подають підприємства до органів Пенсійного фонду за місцем знаходження підприємства. Крім цього, підприємства можуть подавати «Звіт про суми єдиного внеску, передбачених договором про добровільну участь у системі загальнообов`язкового державного соціального страхування, які підлягають сплаті, та суми доплати до органів Пенсійного фонду України» та ін.

При ознайомленні та розкритті цьго питання студенту слід звернути увагу на правильність та відображення у Звіті та його додатках зобов’язання зі сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування сум:

заборгованості з виплати заробітної плати на кінець звітного місяця;

загальної суми нарахованого фонду оплати праці;

нарахованих внесків до Пенсійного фонду в результаті утримань із заробітної плати працівників підприємства;

нарахувань на фонд заробітної плати;

пені та штрафних санкцій;

інших показників, які розраховуються при визначенні сум зобов’язань по сплаті до Пенсійного фонду.

Крім цього, важливими є таки складові контролю як: своєчасність складання та представлення Звіту до органів Пенсійного фонду України за місцем знаходження підприємства; своєчасність та повноту сплати суми зобов’язань до Пенсійного фонду; взаємоузгодженість показників звітності з формами статистичної та фінансової звітності, на що також слід звернути увагу.






Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 191 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...