Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Внутрішньогосподарський контроль розрахунків з бюджетом



На підставі даних бухгалтерського і податкового обліку слід визначити об’єкти контролю, джерела інформації та методичні прийоми і процедури контролю розрахунківз бюджетом.

Об’єктами контролю розрахунків з бюджетом є: доходи, витрати, амортизація, оподаткований прибуток, податок на додану вартість, акцизний збір та розрахунки по інших податках.

Основними напрямами процедур контролю розрахунків з бюджетом є: визначення бази оподаткування, перевірка правильності застосування ставок податків, правомірність застосування податкових пільг, правильність оформлення первинних облікових документів, ведення бухгалтерського і податкового обліку та обґрунтування даних фінансової і податкової звітності.

Внутрішньогосподарський контроль розрахунків з бюджетом повинний здійснюватись за видами податків (податок на прибуток, податок на додану вартість (ПДВ) тощо. Слід врахувати, що основні напрямки і процедури кожного виду контролю податків мають свої особливості.

Внутрішньогосподарський контроль розрахунків з бюджетом по ПДВ на підставі даних бухгалтерського і податкового обліку потребує:

перевірки визначення об’єктів ПДВ, обґрунтування податкового кредиту і податкових зобов’язань;

перевірки визнання оборотів і обсягів операцій з продажу товарів (робіт і послуг), які є об’єктом оподаткування ПДВ;

перевірки визнання договірної вартості об’єктів реалізації;

перевірки правильності ведення книг придбання і продажу товарів і обґрунтування записів в них на підставі накладних і грошових документів (виписок банку, касових звітів);

перевірки правильності ведення обліку за разрахунками з бюджетом.

Внутрішньогосподарський контроль розрахунків з бюджетом по податку на прибуток та іншим податкам потребує:

перевірки правильності, документальної обгрунтованості і визнання доходів;

перевірки обгрунтованості визнання витрат амортизації на підставі облікової документації, податкового обліку і звітності;

перевірки обгрунтованості і правильності визнання і відображення в обліку різних податків, платежів і зборів.






Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 368 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...