Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Дисциплін Академії митної служби України



Державна митна служба Ураїни

Академія митної служби України

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ТА ПЛАНИ

СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ З ДИСЦИПЛІНИ

«ОСНОВИ РИМСЬКОГО ПРИВАТНОГО ПРАВА»

Затверджено науково-методичною радою

Академії митної служби України

Дніпропетровськ

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ТА ПЛАНИ СЕМІНАРСЬКИХ

ЗАНЯТЬ З ДИСЦИПЛИНИ «ОСНОВИ РИМСЬКОГО

ПРИВАТНОГО ПРАВА»


Укладач Валуєва Н.О., старший викладач кафедри цивільно-правових

Дисциплін Академії митної служби України.

ВСТУП

Семінарські заняття у навчальному процесі проводяться для поглибленого вивчення римського приватного права та основних моментів його рецепції в сучасному цивільному праві.

Семінари мають сприяти розвитку творчої самостійності курсантів, поглибленню їх інтересу до нау­ки і наукових досліджень, вмінь публічного виступу, участі в дискусії. Ці заняття є важливим чинником для перевірки знань курсантів.

Мета семінарських занять - опанування курсантами курсу римського при­ватного права, засвоєння предмета дисципліни та основних моментів рецепції в сучасному цивільному праві. Головне завдання семінарських занять полягає у засвоєнні теоретичних положень римського приватного права.

Основою ефективного розгляду положень римського цивільного права на семінарських заняттях є вивчення лекційного матеріалу та самостійна робота курсантів.

Перелік рекомендованої літератури не є вичерпним. Курсанти мусять ви­користовувати інші джерела і особливо періодичні видання. Готуючись до семінару, необхідно привернути увагу на ключові поняття.

Семінарські заняття або розгляд окремих питань може відбуватися в різних формах: співбесіди, дискусії, заслуховування рефератів, проведення письмових контрольних робіт тощо.

Під час розв’язання казусів рекомендується визначити, на яке питання розраховано завдання, дати аналіз фактичних обставин, викладених в ньому, визначити коло джерел, потрібних для його успішного розгляду і для посилання на першоджерело (Закони ХП таблиць, Дігести, Інституції Гая тощо).





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 269 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...