Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання. 1. Тринадцятирічний Віктор Діденко відправив на конкурс в журнал "Юний технік" пропозицію про використання сили течії річки для розводу мостів



1. Тринадцятирічний Віктор Діденко відправив на конкурс в журнал "Юний технік" пропозицію про використання сили течії річки для розводу мостів. Його пропозиція отримала першу премію, і редакція журналу рекомендувала Віктору оформити заявку про видачу патенту на винахід. Батьки Віктора вважали, що автором винаходу повинен бути вказаний хтось із батьків, оскільки Віктору всього 13 років, і він самостійно не зможе здійснювати всі права та обов'язки, пов'язані з патентом на винахід. Батьки для підтвердження своєї думки звернулися до знайомого винахідника, який засумнівався у правомірності визнання автором батьків, але й Віктор на його думку, не зможе самостійно здійснювати цілий комплекс прав та обов'язків, пов'язаних з утворенням винаходу. Для отримання кваліфікованого роз'яснення батьки звернулися-до юриста. Яку відповідь їм належить дати?

2. Подружжя Анікєєвих вирішили припинити шлюб і склали письмову угоду про те, що Анікєєв не буде претендувати на розподіл квартири, виїде з Кривого Рогу і буде постійно проживати разом з матір'ю у Херсоні. Анікєєва, з свого боку, зобов'язалась не укладати новий шлюб до закінчення інституту їх дочкою - студенткою першого курсу. За посвідченням досягнутої угоди Анікєєви звернулися до нотаріуса. Останній відмовив у посвідченні такої угоди. Чи правомірні дії нотаріуса і чому?

3. Сергій Шамов з приводу закінчення школи отримав від бабусі подарунок — магнітофон. Через деякий час він спитав бабусю, чи не буде вона заперечувати проти того, щоб він обміняв магнітофон на відеокамеру, яка належить його товаришу Нестерову. Бабуся не суперечила й письмово оформила свою згоду на укладання угоди. Обмін відбувся. Батько Сергія, дізнавшись про обмін, звернувся до Нестерова з вимогою повернути магнітофон і забрати відеокамеру, оскільки вій своєї згоди на обмін не давав. Нестеров відмовився і пояснив, що наскільки йому відомо, магнітофон подарував Сергію не батько, а бабуся, яка дала письмову згоду на укладання угоди. При таких обставинах, як вважав Нестеров, неповнолітньому Сергію не потрібна згода батька на укладання угоди. Хто правий у цьому спорі? Чи переміниться рішення, якщо мати Сергія дасть згоду на обмін за проханням бабусі?





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 480 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...