Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Аналіз розриву ліквідності



Показники На вимогу та менше 1 міс. Від 1 до 3 міс. Від 3 до 12 міс. Від 12 міс. до 5 років Понад 5 років Всього
Активи 1.Грошові кошти та їх еквівалент 2.Торгові цінні папери 3.Інші фінансові активи, що обліковуються за справедливою вартістю з визначенням результату переоцінки у фінансових активах 4.Кошти в інших банках 5.Кредити та заборгованість клієнтів 6.Цінні папери в портфелі банку на продаж 7.Цінні папери в портфелі банку до погашення 8.Інші фінансові активи 9. Усього фінансових активів            

Закінчення табл.16

Показники На вимогу та менше 1 міс. Від 1 до 3 міс. Від 3 до 12 міс. Від 12 міс. до 5 років Понад 5 років Всього
Зобов’язання 10. Кошти в інших банках 11. Кошти клієнтів 12. Боргові цінні папери, емітовані банком 13. Інші залучені кошти 14. Інші фінансові зобов’язання 15. Субординований борг 16. Усього фінансових зобов’язань            
17. Чистий розрив ліквідності            
18. Сукупний розрив ліквідності            

За результатами проведеного аналізу необхідно скласти висновки та рекомендації щодо підтримання ліквідності банком на належному рівні.

Методичні рекомендації:

Аналізуючи дотримання банком нормативів ліквідності скористайтесь Інструкцією про порядок регулювання діяльності банків в Україні та порівняйте отримані значення з нормативними показниками.

При оцінці розриву ліквідності врахуйте дані за поточний та попередній періоди та оцініть зміни ліквідності за показниками розриву ліквідності.

Різниця між сумою надходжень і сумою використання коштів показує розрив ліквідності.

• якщо наявні ліквідні кошти за обсягом перевищують їх використання – виникає позитивний розрив ліквідності – надлишок грошових засобів, який необхідно швидко інвестувати в доходні активи до виникнення потреби в грошових коштах.

• коли потреба в ліквідних засобах за обсягом перевищує їх наявність, то банк має від’ємний розрив (дефіцит) ліквідності – необхідність пошуку найдешевших і найдоступніших джерел поповнення ліквідних коштів.





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 1298 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...