Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Коефіцієнтний аналіз якості активів банку



Показник Спосіб розрахунку Оптимальне значення Економічна характеристика
Співвідношення дохідних до сукупних активів 0.65-0.80 характеризує рівень продуктивного використання активів керівництвом банку або ділову активність з погляду ефективності розміщення ресурсів
Співвідношення продуктив-них і непродуктивних активів   характеризує якісний склад активів  
Частка кредитно-інвести-ційного портфеля у активі балансу менше 65% кредитно інвестиційна політика пасивна
65-75% кредитно-інвестиційна політика активна
більше 75% кредитно-інвестиційна політика ризикова
Співвідношення кредитного портфеля до сукупних активів 0,55-0,65 свідчить про активність банку на ринку традиційних послуг. Значне перевищення оптимального рівня свідчить про серйозні проблеми з ліквідністю балансу та збільшення ризику неплатоспроможності пози-чальника.
Рівень сумнівної та простроченої заборгованості в кредитному портфелі не більше 0,10   характеризує якість активів та якість кредитного портфеля банку з точки зору проблематичності їх повернення
Співвідношення дебіторської заборгованості до недохідних активів не більше 0,40   оцінює якість активів, що не приносять доход. Велике значення свідчить про зменшення ліквідності, а з іншого про деякі пробле-ми банку по своєчасному поверненню коштів.
Співвідношення основних засобів до сукупних активів не більше 0,10   характеризує ефективність розміщення коштів у активах. Велике значення показника свідчить про неефективне розміщення коштів з точки зору прибутковості.
Частка безпроцентних та мало дохідних активів у загальних активах граничне значення не більше 0,25   відношення недоходних активів до сукупних активів – характеризує ефективність розміщення ресурсів банку.





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 455 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...