Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Камери холодильні



Камери (рис.3.61, 3.62) призначені для короткочасного зберіган­ня швидкопсувних продуктів у закладах ресторанного господарства, розташованих у районах помірного клімату й у південних районах країни.

Холодильні камери - це збірно-розбірні конструкції, що складаються з кутових, бічних, стельових і дверних щитів, а також щитів підлоги. Щити з'єднуються між собою болтами, що угвинчують у спеціальні гайки, які знаходяться на рамках щитів. Стики ущільнені гумовими прокладками, прик­ріпленими до торців щитів. Щити являють собою конструкцію, обли­цьовану зовні пофарбованими стале вими листами чи металопластом, зсередини - алюмінієвими листами. Між облицюваннями прокладена теп­лоізоляція.

Камери мають полиці для продуктів і гаки для під­вішування туш.

Двері камери ущільнені гумовими прокладками і оснащені затвором.

Камери освітлюються лампою розжарювання, вими­кач якої розташований ззовні. Камера охолоджується холодильною машиною, що складається з холодильного агрегату, випарників, дросе­люючого пристрою.

Для вмикання і вимикання електродвигуна холодильного агрегату служать магнітний вмикач і автоматичний вимикач. У камері встановлено випарники, під якими розташований секційний піддон для збору конденсату. Піддон має трубку для стікання конденсату.

Рис. 3.61

Рис. 3.62

Камери (рис.3.63, 3.64) призначені для зберігання швидкопсув­них продуктів у закладах ресторанного господарства. Це конструкція панельного типу, що складається з панелей, облицьованих із зовнішньої сторони металопластом, із внутрішньої - алюмінієвим листом. Між облицюваннями прокладено теплоізоляційний шар. Панелі з'єднуються між собою стяжками і болтами.

У камері для зручності розміщення продуктів передба­чено регульовані за висотою кронштейни з полицями-ґратами, що дозволяє розміщувати на них продукти різних габаритів. Для зберігання м'ясних туш є чотири гаки, підвішених на штанзі.

Необхідна для зберігання продуктів температура підтри­мується холодильним агрегатом. Відтавання випарника

здійснюється напівавтоматичне. Керування системою відтавання і включення внутрішнього освітлення здійснюється із щита керування, розташованого на одній з кутових панелей із зовнішньої сторони камери. Для стікання конденсату з поверхні випарника передбачений піддон з гумовим шлангом.

Камера (рис.3.65) призначена для зберігання швидкопсувних, попередньо охолоджених продуктів на підприємствах торгівлі та громадського харчування.

Складається із щитів, що створюють підлогу, стелі, боковин, а також з накладок-стійок і дверей.

Рис. 3.63

Рис.3.64

Рис. 3.65

Кожен щит складається з рами, внутрішнього і зовнішнього облицювань і прокладеної між ними теплоізоляції.

Щити з'єднані між собою спеціальними стяжними болтами. Стикові з'єднання щитів ущільнені гумою, що закріплюється у два ряди на торці одного із щитів. Двері камери ущільнені гумовою прокладкою і оснащені затвором.

У камері розташовані полиці для укладання продуктів і гаки для підвішування туш. На підлозі камери знаходяться знімні ґрати.

Всередині камери встановлено ребристо-трубний випарник із терморегулювальним вентилем. Поруч з камерою розташовано холо­дильний агрегат. Для збору конденсату слугує спеціальний піддон, встановлений під випарником. Піддон оснащений трубкою для стікання конденсату, який видаляють з бачка вручну у процесі нагромадження. Камера охолоджується холодильною машиною і освітлюється герметизованим світильником.

Холодильна машина складається з холодильного агрегату, теплообмінника, терморегулювального вентиля і випарника. Усі вузли холодильної машини з'єднані трубопроводами.

Камера (рис.3.66) призначена для зберігання швидкопсувних, попередньо охолоджених продуктів.

Камера - збірна, складається з бічних, кутових щитів, а також дверей і щитів стелі, підлоги і задньої стінки.

Рис. 3.66

Кожен щит складається з рами, внутрішнього і зовнішнього облицювань і прокладеної між ними теплоізоляції. Щити для підлоги зверху ізоляції мають настил із деревостружних плит.

Збирання щитів здійснюється зсередини за допомогою спе­ціальних стяжних пристроїв. Герметичність стикових з'єднань

досягається за допомогою гуми, що ущільнює та закріплюється на торці одного з щитів. Двері камери ущільнені гумовою прокладкою, оснащені затвором і можуть зачинятися на вбудований у двері замок.

У камері розташовані полиці для укладання продуктів і гаки для підвішування туш. На підлозі камери знаходяться знімні ґрати.

Всередині камери встановлені два ребристо-трубних випарники з терморегулювальними вентилями. Поруч з камерою розташований холодильний агрегат. Під випарниками розташовані спеціальні під­дони для конденсату.

Камера охолоджується холодильною машиною, що є замкненою системою, в якій циркулює холодильний агент. Вона освітлюється герметизованим світильником, вимикач якого розташований із зовнішньої сторони камери біля дверей.

Температурний режим у холодильній камері підтримується за допомогою реле тиску. Видалення інею з випарника здійснюється періодичним вимиканням компресора і відкриванням дверей камери.

Камера (рис. 3.67) призначена для зберігання швидкопсувних харчових продуктів.

Рис. 3.67

Холодильна камера - збірна, складається з бічних, кутових щитів, щитів передньої і задньої стінки, підлоги, стелі і перегородки, а також дверей, накладного бруска і швелера стику.

Камера збирається за допомогою спеціальних стяжних пристроїв. Стикові з'єднання ущільнені гумою, яка закріплюється на торці одного із щитів. Двері камери ущільнені гумовими прокладками, оснащені затворами і можуть зачинятися на вбудований в них замок.

Внутрішній об'єм камери поділено щитами перегородки на два відділення, у кожному установлено по два ребристо-трубних випарники, обладнаних терморегулювальним вентилем. Всередині

камери розташовані також штанги І гаки для підвішування продуктів, полиці, кронштейни, що кріплять випарники, стійки для кріплення полиць і наполичні ґрати. Під випарниками розташовані піддони для конденсату. Піддони оснащені трубками для стікання конденсату.

Камера освітлюється герметизованими світильниками, вимикач яких розташований із зовнішньої сторони камери (поруч із дверима).

Камера охолоджується холодильною машиною, що являє собою замкнену систему, в якій циркулює холодильний агент.

Необхідний температурний режим у камері підтримується за допомогою реле тиску шляхом періодичного включення і відключен­ня холодильного агрегату. Видалення з випарника інею здійснюється шляхом примусового вимикання компресора, агрегату й обов'язко­вого відкривання дверей камери.

Камера (рис.3.68) призначена для короткочасного зберігання попе­редньо охолоджених швидкопсувних продуктів у закладах ресторанного господарства.

Складається з щитів кутових, бічних, переднього і заднього щитів, щитів підлоги, стелі, дверей і вузла для стикування панелей підлоги. З'єднання панелей між собою здійснюється за допомогою клинових стяжок.

Всередині камери розташовані полиці, що регулюються по висоті,

гаки для підвішування м'ясних туш, випарник, на підлозі - ґрати. Всередині камера освітлюється лампою розжарювання, температура вимірюється манометричним термометром.

Охолодження здійснюється холодильною машиною, що складається з холодильного агрегату, терморегулювального вентиля і випарника, з'єднаних трубопроводами.

Автоматичне керування роботою холодильного агрегату здійснюється терморегулятором. Для захисту електроустаткування камери від струмів короткого замикання передбачені плавкі запо­біжники, розташовані на щиті керування.

Відтавання випарника напівавтоматичне, включення здійсню­ється після досягнення заданої температури.

Конденсат з випарника по зливному шлангу стікає у піддон, розташований за межами охолоджуваного об'єму.

Рис. 3.68

Камера (рис.3.69) призначена для зберігання заморожених продуктів у закладах ресторанного господарства.

Це збірна конструкція панельного типу, що складається з десяти панелей, облицьованих ззовні металопластом, зсередини - алюмінієвим листом. Панелі з'єднуються між собою стяжками і болтами.

У камері для зручності розмі­щення продуктів передбачені регу­льовані по висоті кронштейни з полицями-ґратами, що дозволяє розміщувати на них продукти різних габаритів. Для зберігання м'ясних туш передбачені чотири гаки, підвішені на штанзі.

Необхідна для зберігання продуктів температура (не вище t-13 C) підтримується холо­дильним агрегатом і трьома

випарниками. Для періодичного відтавання інею з поверхні випар­ників передбачена система автоматичного відтавання. Керування цією системою і включення внутрішнього освітлення здійснюються зі щитка керування, розташованого на одній з кутових панелей із зовнішньої сторони камери. Конденсат з поверхні випарників стікає в піддон, що обігрівається, і за допомогою гумового шланга виводиться за межі охолоджуваного об'єму.

Рис. 3.69

Рис. 3.70

рис. 3.71

Таблиця 3.27





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 493 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.015 с)...