Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Предмет фінансової науки



Міністерство освіти і науки України

Дніпропетровський технікум

Зварювання та електроніки імені Є.О. Патона

Циклова комісія фінансових дисциплін та спецдисциплін з спеціальностей «Фінанси і кредит», «Маркетингова діяльність»

фінанси

Опорний конспект лекцій

Дніпропетровськ

Р.

У опорному коспекті лекцій досліджуються теоретичні аспекти загальної теорії фінансів як об`єктивної сукупності обмінно-розподільних відносин. Розкривається економічна сутність, функції і роль фінансів як на макро- так і мікрорівнях в умовах ринкової економіки. Висвітлюється діалектичний зв`язок між фінансовими категоріями, етапи становлення фінансової політики в Україні. Показується внутрішня об`єктивна будова й суб`єктивна структура управління фінансовою системою та охарактеризовані сфери і ланки фінансових відносин. Досліджені принципи та концепції теорії оподаткування, фінансові моделі кредитних відносин та економічна сутність фінансової категорії страхування. Особливістю опорного конспекту є те, що основні проблеми фінансової науки розкриваються у формі структурно-логічних схем. Кожна тема закінчується питаннями для самоконтролю і завданнями для самоперевірки.

Зміст конспекту відповідає навчальній програмі для студентів спеціальності 5.03050801 «Фінани і кредит».

Розробив: Кошулько Людмила Іванівна, викладач І категорії, ДТЗЕ імені Є.О. Патона.

Розглянуто і ухвалено на засіданні циклової комісії фінансових дисциплін та спецдисциплін з спеціальностей «Фінанси і кредит», «Маркетингова діяльність».

Протокол №1 від 29.08.14р.

Затверджено методичною радою технікуму

Протокол № від 2014р.

Тема 1

Предмет фінансової науки.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 302 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...