Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Техніка видалення нижнього лівого ікла



Матеріальне забезпечення: дзьобоподібні щипці, зігнуті по ребру з щічками, що не сходяться, зуболікарське дзеркало, гладилка, хірургічна ложка, марлеві тампони.

Лікар знаходиться з права і попереду від хворого, що сидить у кріслі. При видаленні лівого ікла хворий повертає голову дещо вправо. Лівою рукою лікар охоплює підборіддя хворого, а перший палець кладе на зовнішню поверхню альвеолярного відростка, або відводить нижню губу зуболікарським дзеркалом зовні.

Методика проведення:

  1. Після перевірки ознак знеболення лікар гладилкою відшаровує ясна від шийки зуба, руйнуючи при цьому кругову зв'язку.
  2. Лікар накладає щічки щипців на язикову і вестибулярну поверхню зубу і занурює їх за допомогою першого пальця під ясна за анатомічну шийку зубу, давлячи на ребро замка.
  3. Лікар фіксує щипці.
  4. Виконує вихитування зуба - спочатку в щічну, а потім в язикову сторону, в кінці вихитування виконує напівротаційні рухи.
  5. Лікар виконує тракцію зубу - вгору і зовні.
  6. Лікар виконує ревізію комірки видаленого зубу - видаляє дрібні осколки комірки і зубу, а також грануляційну тканину хірургічною ложкою.
  7. Марлевими тампонами здавлює краї комірки, зверху накладає марлевий тампон і пропонує хворому закрити рот.
  8. Після контролю гемостазу лікар надає рекомендації щодо догляду за порожниною рота у післяопераційний період




Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 463 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...