Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Техніка виконання анестезії біля овального отвору підскроневим шляхом



Матеріальне забезпечення: одноразовий шприц (5 мл), голка для внутрішньо-м'язових ін'єкцій довга, розчин анестетика, марлевий шарик зі спиртовим розчином антисептика.

При проведенні анестезії нижньощелепного нерву підскроневим шляхом біля овального отвору незалежно від боку її виконання, лікар стає з права і спереду від хворого. Визначає топографоанатомічні орієнтири: траго-орбітальна (козелково-зінична) лінія - це ліня, що проведена від козелка вуха до середини вертикальної лінії, яка з'єднує зовнішній кут зіниці з передньо-нижньою ділянкою вилицевої кістки.

Методика проведення: лікар обробляє шкіру скроневої та щічної ділянки розчином антисептика та визначає траго-орбітальну лінію, далі робить укол голки по середини цієї лінії біля нижнього краю вилицевої дуги Лікар занурює голку в середину у. горизонтальної площини суворо перпендикулярно шкірним покровам до упору у зовнішню платівку крилоподібного відростку та відмічає глибину занурення голки (звичайно 4-6 см) попередньо розміщеним на голці шматком стерильної резинки або середнім пальцем правої руки. Далі лікар висовує голку до підшкірної клітковини та повертає її до заду на 1 см, занурює голку у тканини на відмічену глибину. При цьому голка досягає рівня овального отвору, де вводять 2-3 мл розчину анестетика. Знеболення тканини верхньої щелепи настає через 10-15 хвилин.

Техніка вик онання провідникової анестезії II та III гіло к трійчастого нерву у підскроневої ямки способом повзучого інфільтрату за А.А.Вишн евс ьким

Матеріальне забезпечення: одноразовий шприц (5-10 мл) з голками для внутришньом'язових ін'єкцій довжиною 6 см, 0,5 % розчин новокаїну до 30 мл, марлеві тампоні сухі та з розчином антисептика.

Для проведення провідникової анестезії лікар стає справа і попереду від хворого, який знаходиться у кріслі або на операційному столі. Голова пацієнта повернута в протилежну від місця проведення знеболення сторону. Лікар визначає анатомічні орієнтири: точка переходу заднього краю тіла вилицевої кістки у скроневий відросток.

Методика проведення: після обробки шкіри вилицевої ділянки антисептиком лікар відмічає на шкірі місце ін'єкції, що відповідає місту переходу заднього краю тіла вилицевої кістки у скроневий відросток. У відзначену точку лікар робить вкол ін'єкційної голки, та, випускаючи попереду голки розчин анестетика, продвигає її в гору, попереду та в глибину до контакту з поверхнею кістки - скроневої або великого крила клиноподібної кістки. В цю зону лікар вводить під тиском 25-30 мл розчину анестетика, який розповсюджується вздовж поверхні кістки у підскроневу ямку, а звідти - у крилопіднебінну ямку до круглого та овального отвору. Через 6-8 хвилин наступає анестезія верхньощелепного та нижньощелепного нервів.

II. Розділ "Операція видалення зубу"





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 2094 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...