Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Техніка виконання анестезії верхньощелепного нерву підвилицево - крилоподібним шляхом за С.Н. Вайсблатом



Матеріальне забезпечення: одноразовий шприц (5 мл), голка для внутрішньо-м'язових ін'єкцій довга, розчин анестетика, марлевий шарик зі спиртовим розчином антисептика.

При проведенні анестезії верхньощелепного нерву підвилицево-крилоподібним шляхом незалежно від боку її виконання, лікар стає з права і спереду від хворого. Визначає топографоанатомічні орієнтири: трагоорбітальна (козелково-зінична) лінія - це ліня, що проведена від козелка вуха до середини вертикальної лінії, яка з'єднує зовнішній кут зіниці з передньо-нижньою ділянкою вилицевої кістки.

Методика проведення: лікар обробляє шкіру скроневої та щічної ділянки розчином антисептика та визначає траго-орбітальну лінію, далі робить укол голки по середини цієї лінії біля нижнього краю вилицевої дуги. Лікар занурює голку в середину у горизонтальної площини суворо перпендикулярно шкірним покровам до упору у зовнішню платівку крилоподібного відростку та відмічає глибину занурення голки (звичайно 4-6 см) попередньо розміщеним на голці шматком стерильної резинки або середнім пальцем правої руки. Далі висовує голку декілька більше, ніж на половину, повертає її попереду під кутом 15-20° та знову занурює голку у тканини на відмічену глибину. При цьому голка досягає крило-піднебінної ямки, де вводять 2-4 мл розчину анестетика.

Знеболення тканини верхньої щелепи настає через 10-15 хвилин.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 773 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...