Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тероризм



Тероризм - це акти насилля, які здійснюють або загрожують вчинити окремі люди, організації або спецслужби для досягнення якихось політичних цілей. Термін «терор», перекладається з латинської як залякування, страх, жах.

Умовно тероризм можна поділити на:

· ідеологічний (націоналістичний, сепаратиський, релігійний і т.д.) при якому суб'єкти терору прагнуть до різних форм справедливості чи незалежності;

· політичний тероризм, що підтримується урядом і здійснюється спецслужбами для досягнення якихось інтересів уряду.

В цілому тероризму притаманні наступні ознаки:

· використання насильства, знищення або загроза знищення майна, створення небезпеки для здоров'я і життя людей;

· залякування людей;

· загальна небезпека;

· публічність терористичних акцій.

Політичний тероризм може переслідувати підрив довіри до органів влади, зрив міждержавних відносин, зміну уряду, сепаратизм, боротьбу за чистоту нації, релігію і т.д.

Методи і засоби боротьби держави з тероризмом можна розділити на: зовнішнє міждержавне співробітництво з дружніми країнами (обмін інформацією та досвідом, проведенням спільних антитерористичних операцій) і внутрішньодержавні засоби (створення підрозділів по боротьбі з тероризмом; пильність співробітників правопорядку, а також громадян країни).





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 201 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...