Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 5: Соціально - політичні небезпеки, їхні види та особливості



Навчальна мета теми: знати основні види надзвичайних ситуацій, які з’являються внаслідок конфліктів у суспільстві та раціональний спосіб поведінки під час них.

Соціальні явища, які загрожують державному ладу і як наслідок життю і діяльності великої кількості людей, а також можуть призвести до значних матеріальних збитків або заподіяти шкоду навколишньому середовищу, можна віднести до суспільних надзвичайних ситуацій. Основні з них - війни, масові заворушення, замах на високопоставлених держслужбовців, терористичні акти, політичні перевороти, репресії, революції, економічні кризи тощо

Джерелом суспільних НС можуть бути різні явища в суспільстві, які можуть викликати негативну напругу серед людей - невиплати зарплати, банкрутство банків, підприємств і фірм; безробіття; корупція; зростання організованої злочинності; інфляція; соціально-побутова невлаштованість; нестача продовольства тощо. Слід зазначити, що суспільні НС добре піддаються прогнозу, тому що пов'язані з психологією людей і визначаються в основному умовами життя людей (чим гірші умови життя, тим вище рівень суспільної напруженості і складніше його стримувати).

Нижче розглянуті такі суспільні надзвичайні ситуації, як тероризм, масові заворушення, війна.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 187 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...