Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Надзвичайні ситуації на автомобільному транспорті



Основним засобом превезення пасажірів та вантажів до 200 км є автомібільний транспорт. Автомобільний транспорт займає одне з перших місць за кількістю постраждалих. За даними ООН, у дорожно-транспортних подіях (ДТП) щороку на Землі гибне біля 1,3 млн., стають інвалідами 8 млн., а економічні втрати становлять біля 500 млрд. доларів. За даними Держкомстату України в результаті ДТП у 2008 р. загинуло 9 435 людини, а середній показник смертності складає 20,4 на 100 тис. населення.

ДТП – це подія, яка створюється за участю механічного транспорту який знаходиться у русі і веде до поранення чи загибелі людей, пошкодження транспортних засобів, споруд, вантажів чи будь яких інших матеріальних збитків.

Основні причини ДТП:

1. людський чинник: незнання чи ігнорування правил дорожнього руху, як водієм так і пішоходом;

2. технічний чинник - несправність транспорту;

3. навколишні умови: поганий стан дороги, погані погодні умови (туман, ожеледь, дощ, снігопад).

Можливі дії при ДТП:

1. захистити голову руками, напрягти м’язи;

2. спробувати самостійно покинути автомобіль й допомогти іншим. У разі неможливості це зробити, зберігати спокій, не робити ризьких рухів, прийняти оптимальну позу, покликати на допомогу;

3. відійти на безпечну відстань від місця аварії;

4. викликати рятівників, швидку та міліцію. Допомогти постраждалим до прибуття спецслужб.

Основні види травм у постраждалих при ДТП: забиття, переломи, кровотечі зовнішні та внутрішні, cтрус мозку, опіки, шок.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 279 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...