Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Використання телеконференцій



Крім електронної пошти, існує схожа на неї мережна послуга телеконференції, або новини (Usenet news). Ця служба являє собою публічну (всесвітню або регіональну) електронну дошку оголошень, куди кожний може відправити повідомлення й кожний може прочитати, що відправили інші.

Для зручності користування уведений поділ електронної дошки оголошень на групи по темам (інтересам), окремі групи часто називаються конференціями. Останнім часом все більше поширення одержують конференції реального часу, у тому числі з передачею відеоінформації й стислої аудіоінформації. Але якщо ставити собі метою одержання максимального ділового ефекту, то організація таких конференцій вимагає великих витрат часу. Обмін відео- і аудіоінформаціей більше корисний для двостороннього зв'язку. Найбільш старими, перевіреними й добре зарекомендували себе способами організації електронних конференцій є:

• списки поштового розсилання;

• групи новин.

Обоє ці способи засновані на принципі пересилання електронних поштових повідомлень на певні адреси. Списки розсилання відрізняються від груп новин тим, що кожен передплатник одержує по електронній пошті окремий екземпляр будь-якого повідомлення, що з'являється в конференції. У випадку ж груп новин всі повідомлення надходять на окрему машину, а учасники конференції можуть їх читати й при бажанні зберігати на своїй локальній машині.

 
 


Рис.4 Вікно програми з телеконференцією.

Списки поштового розсилання, як правило, менші по обсягу, чим групи новин. Списки можуть бути дуже специфічними й звичайно більш строгі по змісту. Тому списки поштового розсилання є найефективнішою формою довгострокового мережного співробітництва.

Через якийсь час після передплати на список розсилання майже всі його учасники стають знайомими. Тому можна дуже швидко одержати консультацію по питанню, що цікавить.

Однак знайти точно підходящий список не завжди просто. Для пошуку потрібної конференції (списку або груп новин), потрібно уважно переглядати літературу по тематиці й особливо матеріали WWW.

Всі списки поштового розсилання мають дві адреси:

• адреса списку;

• адміністративна адреса.

Повідомлення, що посилаються по першому з них, направляються всім учасникам списку. Не можна користуватися цією адресою для адміністративних цілей, наприклад для підписки, відмови від неї або одержання довідкових відомостей за самим списком. Для цього служить адміністративна адреса. Повідомлення, що посилаються по неї, часто обробляються автоматично, без втручання людини. Варто строго дотримуватися формату, що вказується в документації за списком. Списки розсилання бувають:

• такі, що обслуговуються вручну;

• такі, що обслуговуються автоматично.

Зараз обслуговування вручну застосовується рідко, але перед підпискою краще це з'ясувати. По багатьом проблемам у список, що вручну обслуговується, ви можете звернутися в довільній формі. У той же час в автоматичному списку всі запити строго регламентовані.

При запитах до програми обслуговування списку треба вказувати спочатку свою повну адресу. Для автоматичної підписки необхідно послати повідомлення: SUBSCRIBE <найменування_списку> [Ваше ім'я]. Для відмови від підписки: UNSUBSCRIBE <найменування_списку> [Ваше_ім'я].

Списки поштового розсилання бувають:

• відкритими;

• закритими.

Більшість із них відкриті, і їхнім учасником може стати кожний. У закритий список можна ввійти за запрошенням. Відправлення повідомлень у список здійснюються по звичайній електронній пошті.

Іншим видом організації мережних конференцій є групи новин. Ці групи діють майже по тим ж самим правилам, що й списки розсилання. Відмінність полягає в тому, що можна читати повідомлення безпосередньо на вилученому сервері й тільки в необхідних випадках забирати їх на свою машину. Групи новин, так само як і списки, можуть бути:

• відкритими;

• закритими.

Багато відкритих груп, які діють уже давно, періодично розсилають список питань, що часто задаються (Frequently Asked Questions - FAQ). Гарним правилом етикету участі в роботі груп новин є регулярне ознайомлення із цим списком, щоб не задавати вже задані питання. Відповідям, поміщеним в FAQ, як правило, можна довіряти, але іноді вони являють собою лише думку однієї людини.

В зміст





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 670 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...