Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Джерела інформації в мережі Інтернет. Опис основних різновидів джерел інформації



Основні сервіси Інтернет, які містять інформацію це:

1. Електронна пошта (e-mail) -забезпечує обмін поштовими повідомленнями з будь яким абонентом мережі Internet. Це один з перших і найпоширеніших сервісів Internet. Це найдешевший і найдоступніший сервіс в Україні на сьогоднішній день.

2. Системи розсилки (Mail List) -одержання електронною поштою повідомлень за певною тематикою.

Якщо підписатися (безкоштовно) на списки розсилки, можливо регулярно одержувати на свій ПК матеріали які цікавлять абонента (економіка, бізнес, інформаційні технології, переробка та зберігання с. г. продукції і т. п.)

3. Групи новин (телеконференції, сервіс Usernet, канали) - дає змогу поширювати й одержувати інформацію в мережі Internet за певною тематикою. Інформація, що надійшла на сервер групи новин, відправляється з нього на усі сервери, з якими він зв’язаний і данні йдуть по всьому світу, поки не приходять на сервери, де ця інформація вже є.

4. Передача файлів (FTP - File Transfer Protocol) дозволяє отримувати файли (документи, програми, аудіо та відео матеріали) з віддалених комп’ютерів на ПК користувача. Один з найстаріших сервісів Internet. Даний сервіс може бути використаний для комерційного поширення програмних продуктів, баз даних, моделей, рекламних презентацій, великих за обсягом документів (книг) тощо.

5. Всесвітня павутина (World Wide Web, WWW, Web).

Основний інформаційний сервіс Інтернет на сьогоднішній день. WWW— всесвітня павутина. Система «гіпермедіа» для доступу до інформації в Internet. Сервіс прямого доступу, що вимагає повноцінного підключення до Internet і що дозволяє інтерактивно взаємодіяти з представленим на Web-серверах змістом — відео, аудио, графікою, текстом і т.д. Взаємодія здійснюється за принципом клієнт-сервер з використанням протоколу передачі гіпертексту (HTTP). Єдиний інформаційний простір, який складається з багатьох взаємозв’язаних інертекстових електронних документів (сторінок), між якими можливе переміщення користувача при роботі в Internet.

Зупинимося далі на пошуку інформації в World Wide Web. Деякі інші сервіси Інтернет, які містять інформацію будуть розглянуті в окремій лекції.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 410 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...