Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Як розмістити документ на сторінці?



Для виготовлення документів встановлено два формати А4 (210×297 мм) та А5 (210×148 мм). Останній використовується для службових документів, текст яких невеликий за обсягом. На практиці дотримуються таких розмірів полів (відповідно до старого ГОСТ 6.39 – 72):

ліве поле – 35 мм;

праве – не менше ніж 8 мм;

верхнє – 20 мм;

нижнє поле – не менше ніж 19 мм (для А4);

не менше ніж 16 мм (для А5).

Документи оформляють переважно з одного боку аркуша. Якщо документ оформляють також і на звороті, то відповідно міняються місцями ліве і праве поля, а нижнє та верхнє залишаються без змін. Не завжди документ можна розмістити на одній сторінці. Якщо документ займає більше, ніж одну сторінку, то слід пам’ятати:

ü на наступну сторінку не можна переносити лише підпис, обов’язково має бути не менше двох рядків тексту;

ü не бажано відривати один рядок від абзацу чи слово від речення і переносити його на наступну сторінку або залишати на попередній.

Нумерація сторінок. У документах, оформлених на двох і більше аркушах, сторінки нумерують. Потрібно керуватися такими правилами:

ü нумерація починається з другої сторінки;

ü номери проставляються посередині верхнього поля аркуша арабськими цифрами без будь-яких пунктирних знаків та слова «сторінка» на відстані не менше, ніж 10 мм від краю;

ü якщо текст оформляєть з обох боків аркуша, то номери сторінок ставлять вгорі скраю: парні – ліворуч, непарні – праворуч.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 446 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...