Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Книжкові клуби Іспанії



Іспанія займає одне з перших місць в Західній Європі за кількістю випущених книг і останнє за кількістю населення, що «читає». Іспанці дійсно читають дуже мало: за офіційною статистикою, половина жителів країни ніколи книг взагалі в руках не тримала, хіба що в дитинстві, та й то шкільні підручники.

Загальний об’єм книжкового ринку Іспанії оцінюється в 3,1 млрд. євро. Майже третина продажів (31,8%) доводиться на незалежні книжкові магазини, 15,5% − на книготоргові мережі, 9,4% − гіпермаркети, 8,7% − кіоски, решта (34,6%) − на інші канали: книжкові клуби, Інтернет-торгівлю, продаж по телефону і тому подібне.

Як бачимо частка продажів через книжкові клуби дуже мала, та й читати іспанці не полюбляють. В Іспанії власних книжкових клубів майже немає. Є представництва світових корпорацій, наприклад німецької Bertelsmann. Також для Іспанії більш характерні книжкові клуби, що працюють в маленьких ресторанчиках.

Criteria Club de Lectores − іспанський книжковий клуб. Головний офіс розташований у Мадриді. Клуб випускає щоквартальний каталог книг, у якому представляє добірку книг і DVD. Клуб надає можливість легко купити книги, які більш за все подобаються, знаючи, що вони «гарні книги з гарними ідеями». Кожна книга супроводжується рекомендаціями з читання, розробленими командою консультантів, що є надійним критерієм для їх вибору.

Книги можна замовити за телефоном, так і на сайті клубу. Запит буде опрацьовано менш ніж за 5 хвилин. Отримати замовлення можна вже за тиждень. Кожен запит генерує подарунок на 5% від вартості покупки, який можна використати в наступному кварталі.

Direct Group − мережа книжкових і Інтернет-магазинів, медіаклубів в 16 країнах Європи і Америки. Належить до міжнародного холдингу Bertelsmann, який присутній в 50 країнах світу. Головний офіс Direct Group знаходиться в Гютерсло, Німеччина.

Книжкові клуби − ноу-хау, яке дозволило Bertelsmann у 50-60-х роках значно збільшити обсяги продажу своєї друкованої продукції. Перші клуби було створено в Німеччині та кількох сусідніх країнах.

Прийом до клубу здійснюється за двома ознаками: інтелект плюс платоспроможність потенційного покупця. Мережа клубів дозволила Bertelsmann значно збільшити обсяги продажу і встановити важливий зворотний зв’язок з клієнтами, що, своєю чергою, дало можливість коригувати збут продукції.






Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 1023 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...