Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Видавництва Італії



12.6.1. Видавництво «BELVEDERE». Видавництво була засноване у 2001 р. групою ентузіастів і фахівців, що займалися розробкою проектів з удосконалення та пропаганди екологічної і культурної спадщини. Видавництво сприяє підвищенню культурної та природної спадщини шляхом публікації книг, посібників та інших матеріалів, інформації і наукового прогресу. Книги зроблені з особливою ретельністю, є ряд видань з науковими дослідженнями і графічною іконографією. Тексти наукові, достатньо складні, але лексика зрозуміла для всіх. Видавництво співпрацює з науковими установами (університетами, музеями, науковими інститутами тощо). Редактор видавництва, Луї Корсетті, натураліст, який в 1975 р. провів вивчення природного середовища в центральній і південній частині провінції Онтаріо, написав десятки праць до міжнародних наукових журналів, а також кілька монографій і статей у національні журнали, починаючи з теми „Природа та екологія для хребетних тварин” і до „Збереження та раціональне використання видів. Їх середовище існування”. З 1977 р. він член Італійської Асоціації з природничих наук.

12.6.2. Видавництво «Editori Riuniti» є італійським видавництвом, засноване в 1953 р. в результаті злиття двох видавництв з Італійською Комуністичною Партією. З початку «Editori Riuniti» опублікував кількох провідних письменників сучасників: Жорже Амаду, Анну Зегерс, Ісаака Бабеля, Мігель Анхель Астуріас, а в галузі дитячої книги – Джанні Родарі.

У перші роки свого існування опублікувало серію матеріалів, присвячену класикам марксизму, соціальним наукам, політичній дискусії, літературній і філософській літературі. Серед видань, які відзначені літературними преміями – Альчіде „Мої семеро синів Чирва”.

З 1960-х рр. друкує журнали, книги, марки, книги з історії культури. Зокрема, «Школа реформи» (1955), «Historical Studies» (з 1959), «Марксистська критика» (з 1963). Серед лідерів – «Бібліотека історії» (з 1966), «Бібліотеки сучасної думки» (з 1966), «Paideia», «Нова школа», «Нова бібліотека наукової культури», «Point».

Наприкінці 1980-х років у видавничому домі почався важкий період, протягом якого кілька разів змінювався напрямок видавництва. У 2008 р. „Editori Riuniti” стає частинкою видавничої групи The University Press.

12.6.3. De Agostini Editore - суб-холдинг італійської групи De Agostini, що діє у видавничому секторі в 30 країнах. Видає продукцію на 13 мовах світу. Основні видання: путівники; видання наукової літератури; енциклопедії; атласи; підручники; дитячі видання; карти і плани; художня література; технічні видання; словники; мультимедійні видання.

Історія. Компанія De Agostini була заснована у червні 1901 р., коли географ Джованні Де Агостіні створив у Римі Географічний Інститут Де Агостіні. Головний офіс та магазин відкрилися у кількох кроках від фонтану Треві в Римі. Дебютом компанії була публікація «Сучасного шкільного атласу».

У 1904 р. компанія випускає Атлас-Календар з ілюстраціями у строгому стилі. Вони скоро стали популярними, і народ прозвав їх ATLANTINO. Основна концепція полягає у поєднанні кишенькового календаря-альманаху з компактним атласом світу, який включає в себе факти, цифри і карти. Його величезний успіх незабаром став пов'язуватися з образом компанії, яка залишатиметься незмінною протягом століття.

У 1908 р. Географічний Інститут Де Агостіні переносить свій головний офіс у місто Новара на півночі Італії. У 1919 р. Мазко А. Боролі і Чезаре А. Россі купують компанію. За підтримки наукового керівника Луїджі Вістіні вони зміцнюють картографічний бізнес компанії. У 1927 р. відбулася модернізація видавничої технології, з введенням першого друкарського пресу. Модернізація стала важким тягарем для компанії, але необхідним для задоволення виробничих потреб динамічного ринку та подальшого розвитку компанії.

Сім'я Боролі повністю володіє компанією з 1946 р. Під керівництвом Ахілла Боролі і його брата Адольфо розпочинається основний розвиток і розширення компанії. У 1959 р. було створено перший випуск колекційної енциклопедії Il Milione, яка розповсюджувалася в кіосках по всій Італії. Ця подія є початком епохи партвоків. 1962 р. компанія створює власну збутову схему «від дверей до дверей» з метою розповсюдження енциклопедій.

З 70-х років Географічний Інститут Де Агостіні стає стратегічним центром всієї групи. Формуються основні завдання для глобального розширення і розробки конкурентоспроможного портфеля партворків з використанням різних нових каналів розповсюдження.

На сьогодні компанія веде активну видавничу діяльність більш ніж в 30 країнах світу, випускаючи більше 250 різних видань з щорічним оборотом більше 1 млрд. євро.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 1483 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...