Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Книготорговельні мережі Італії



Найбільшими книготорговельними мережами Італії є Мандадорі, Фелтрінелі, Різоллі, Квінті та інші.

12.4.1. Мондадорі. Арнольд Мондадорі розпочав свою видавничу діяльність в 1907 р., у 18 років, публікацією журналу «Світло». У 1911 р. він опублікував свою першу книгу Томаса Гааги «Мадам Монічеллі» і створив першу серію книг, присвячену дитячій літературі.

Місія Мондадорі – завжди заохочувати розповсюдження культури та ідей. Бути видавцем в громадянському суспільстві – поєднання любові до культури і видавничої якості із законами ринку, інтуїтивна здатність передбачати тенденції і зміни при дотриманні та захисту цінностей громадянського суспільства. Загальна кількість співробітників групи Мондадорі на кінець 2008 р. – 3 925 осіб.

Консолідована виручка Групи Мондадорі в 2008 р. досягла суми в 1 819.2 млн. доларів. З цих надходжень: 20,8% отримані від книжкового відділу, 42% - від журнального, 18% - від рекламного, 1,1% - прямого відділу і 0,3% - від інших видів діяльності.

Мондадорі група бере участь у низці важливих заходів, спільно з міжнародними партнерами. Зокрема, працює на ринку книги іспанською мовою (Іспанія та Латинська Америка), співпрацює з підприємством Random House, відділом книговидання в групі Bertelsmann. Мондадорі також видає серію романтичної фантастики «Гармонія», яка є надзвичайно успішною, в рамках співробітництва з канадською видавничою групою «Арлекін». У співпраці з Microsoft Corp Мондадорі запустила в 2001 р. електронну книгу в Італії, а також є ексклюзивним видавцем комп'ютерних посібників до Італії для Редмонда-компанії.

Крім того, Мондадорі Група здійснює ряд важливих міжнародних партнерств: з Gruner Und Jahr журнальним відділом Bertelsmann групи, виданнями Focus, Focus R & D, Focus Extra, Focus Brain Trainer тощо.

Співпраця компанії Mondolibri з такими міжнародними партнерами, як Bertelsmann зробила можливим розвиток продажів поштою замовлень, які нині здійснються через шість книжкових клубів.

Мондадорі Група є лідером на італійському ринку книжок з часткою ринкової вартості 28%.

У 2005 р. група Mondadori опублікувала 2 588 нових книг і передруків 4 405. В цілому 6 993 назв.

У 2006 р. група Mondadori опублікувала 2 787 нових книг і передруків 4 937. В цілому 7 724 назв.

У 2007 р. група Mondadori опублікувала 2 742 нових книг і передруків 5 244.

У 2008 р. група Mondadori опублікувала 2 695 нових книг, передруків – 5 225. В цілому 53,4 млн. назв.

У 2005 Мондадорі Група провела в цілому 55 млн. дол США

У 2006 р. група Mondadori підготувала в цілому 56,4 млн.

У 2007 р. група Mondadori підготувала в цілому 54,6 млн.

У 2008 р. група Mondadori підготувала в цілому 53,4 млн.

У яких секторах літератури Мондадорі працює? Діяльність Групи Мондадорі книговидання охоплюють повний спектр культурних інтересів і потреб у читанні.

Традиційна, сучасна художня література, класика, книги в м'якій обкладинці і дитячі книги становлять основу бізнесу. У той же час, група Mondadori's Book також працює у секторах зі значним потенціалом розвитку, таких, як мистецькі книги, навчальні матеріали, для туристичних гідів і професійних назв.

З часткою ринку більше 38% Мондадорі група є провідним журналовидавцем Італії і є одним з найбільших у Європі. Мондадорі група випускає 30 найменувань журналів, спільно з підприємствами чи з провідними міжнародними партнерами, такими як Gruner Und Jahr, Hearst і Rodale Press.

Які сфери інтересів охоплюють журнали Мондадорі? Портфель включає 50 найменувань, охоплює дуже широке коло інтересів і потреб в різних галузях: архітектури, дизайну, інтер'єру, автомобілів, кіно, кулінарії, меблів, бізнесу, інтересів сім'ї, жіночі захоплення, телевізорів, довідників, комп'ютерів, музики, журналів з новинами, дитячих, культурних оглядів, здоров'я та фітнесу, науки і техніки, спорту, чоловічих інтересів, подорожей.

Мондадорі pubblicità, який продає рекламу для всієї Мондадорі групи, а також для цілого ряду третіх сторін, є абсолютним лідером на ринку рекламно-інформаційних послуг – 26,9%.

Торгових багатоцентрових точок під безпосереднім керівництвом Мондадорі нині нараховується близько 17: Турін, Мілан (3), Падуя, Генуя (2), Болонья тощо.

Для того щоб бути частиною марки Мондадорі треба мати торгову площу більш ніж 150 м2 + хороші позиції зі значним потоком пішоходів, розташовану в місті, де проживає більш ніж 40 тис. жителів.

12.4.2. Publishing Feltrinnella Editore. У 1954 р. Джанджакомо Фельтрінеллі заснував компанію Publishing Feltrinnella Editore. Першою книгою, що була опублікована видавництвом в Мілані, була автобіографія індійського міністра Джавахарлал Неру.

Наприкінці 1950-х Фельтрінеллі випадкового наткнувся на рукопис роману «Доктора Живаго» російського письменника Бориса Пастернака. Автор у романі охоплює період з 1903 по 1943 р., включаючи у сюжет безліч неймовірно цікавих героїв. Фельтрінеллі відразу побачив шедевр. Однак Микита Хрущов не міг допустити друкування роману. Однак роман друкувався, а переписка між Пастернаком і Фельтрінеллі говорить про те, що вони глузували з радянської влади, сміялися над тим, як «вожді» незграбно намагалися припинити публікацію роману. Врешті-решт, попри ідеологічні суперечності, «Доктор Живаго» вийшов у світ і відразу став міжнародним бестселером.

Фельтрінеллі Editore здійснило ще один скандальний проект в 1958 р., коли стало першим публікувати «Leopard» по Джузеппе Томазі ді Лампедуза.

Незалежно від власних уподобань в читанні, Фельтрінеллі завжди прагне сприяти авангардним течіям, підтримуючи впливові літературні групи та гуртки. Крім того, він вже неодноразово йшов на ризик: надрукувавши незаконні публікації чи помістивши в роман заборонені непристойні епізоди (Генрі Міллер).

Але це тільки одна з причин, чому Фельтрінеллі є однією із найуспішніших книжкових крамниць. Насправді книжкова мережа приваблює відвідувачів тим, що приміщення дуже просторі, що кожна людина може «блукати» книгарнею, розглядаючи книги і не поспішаючи роздумувати про те – яку ж книгу все таки обрати.

А от великий магазин на площі Пьяцца Дуомо – це просто чудове місце для туристів, адже там можна серед пристойного асортиментну книг англійською мовою обрати собі щось підходяще, и знайти будь-який зручний путівник Міланом чи іншими містами Італії. Постійні відвідувачі можуть попросити членський квиток, який дозволяє отримати додаткову знижку в книжкових магазинах усієї мережі, а також в деяких музеях, на виставках тощо. Фельтрінеллі группа має кілька видавничих марок. Серед найпопулярніших: туристична серія та серія дитячої літератури. Нараховує 98 магазинів, на відміну від Мандадорі, де є 352 магазини, однак обіг коштів є найбільшим – 160 млн. європейської валюти.

12.4.3. Rizolli. Не менш важливу роль на книжковому ринку відіграють такі книготорговельні мережі, як Rizolli, що контролює понад 8% ринку, на відміну від попередніх лідерів, що займають 30% і 15% відповідно. Має багато різноманітних марок (газети, журнали, дистрибутивні фірми тощо).

12.4.4. Guinti – видавнича група, що контролює 7% ринку, має книгорозповсюджувальну мережу та власну видавничу продукцію. Найбільш популярні серії: дитячі, мистецькі та навчальні. Мережа нараховує 140 магазинів.

12.4.5. Messagerie Italiane – займає 5% видавничого ринку. Має власну бібліографічну службу та один з найбільших Інтернет-магазинів – Internet book-shop. До її складу входять одні з найстаріших видавництв довідкової, словникової, подарункової літератури та порівняно молоді видавництва. Також мають дистриб’юторську службу та книгорозповсюджувальну мережу.

12.4.6. Hotradec – одна з небагатьох маленьких книгарень, що не нарікає на маленькі прибутки, адже вони мають свою індивідуальність, не підлаштовуючись під маркети.

12.4.7. Antica – книгарня, що спеціалізується на продажі старих книг, букіністичні видання та ті, що вийшли з ужитку, не продавшись в попередніх книгарнях.

12.4.8. Fnac – французька торговельна мережа, що має дисконтну карту, розташована в центрах міст, складається з 7 магазинів. Формат магазинів – мегастори, що спеціалізуються на художній, мистецькій, дитячій, музичній літературі та ін. Магазини оснащені технічно – найкраще серед інших магазинів книжкових мереж. Тут також проводяться різні культурні заходи. Приємна річ для відвідувачів: є кав’ярня та безплатна парковка.

12.4.9. А от Hoepli значно програє наприклад мережі Fnac, адже у першій не дуже зручно розташована продукція, вузькі проходи між книжковими полицями – все це через маленьку площу.

Найбільші книготорговельні мережі намагаються якомога більше привабити клієнтів, впроваджуючи «зручну» політику відвідування: вони відчинені щодня з 9 години ранку, в тому числі і в неділю, мають мультицентри та суто книжкові магазини. У мережах працює гарно навчений персонал. Магазини зручно розташовані – майже біля всіх пішохідних переходів.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 983 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...