Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лазіння по канату в два прийоми



Перший варіант. Вихідне поло­ження: вис на прямій руці, друга рука тримає канат на рівні підборіддя. Перший прийом — згинаючи ноги вперед, охопити канат, як при лазінні в три прийоми. Другий прийом — розгинаючи ноги (відштовхуючись), підтягтися на одній руці, а другою перехопити канат угорі (мал. 2).

Другий варіант. В. п. — вис на прямих руках. Перший прийом — підтягуючись на руках, зігнути ноги в колінах і охопити ними канат. Другий прийом — розгинаючи ноги, перехопити канат руками, тобто перейти у вис на прямих руках.

Лазіння по канату без допомоги ніг. Підтягуючись на руках, почергово перехоплюючи ними канат на рівні голови, підніматися вгору; ноги не напружувати (мал. 3).

Зав'язування на канаті (в. п. — вис на прямих руках):

- «петлею» — підняти ноги вперед і затиснути ними канат; звільнити одну руку; узяти кінець каната знизу і з'єднати його з ділянкою каната на рівні грудей; звільнити другу руку (мал. 4, а);

- «стоячи» — круговим рухом лівою ногою вперед, вліво і назад обернути канат навколо ноги і затиснути його ступнями (канат проходить зовні лівої ступні, знизу від неї і по підйому правої ноги); узяти канат під праву руку (під пахвину) і звільнити руки (мал. 4, 6);

- «вісімкою» — підняти ноги вперед і затиснути ними канат; схрестивши ноги, вивільнити одну руку; узяти канат знизу, перекинути його через стегно і пропустити між ногами, узяти канат знизу другою рукою і перекинути його через стегно другої ноги; триматися за канат однією рукою (мал. 4, в).





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 2620 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...