Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Стройові прийоми і рух



Стройова стійка приймається за командою «СТАВАЙ!». За цією командою потрібно швидко стати в стрій і стояти прямо, без напруження, каблуки разом, носки розвернути по лінії фронту на ширину ступні; ноги в колінах випрямити, але не напружувати; груди підняти, а все тіло трохи подати вперед; живіт підібрати; плечі розвернути; руки опустити так, щоб кисті, повернені долонями усередину, були збоку і посередині стегна, а пальці напівзігнуті і торкалися стегна; голову тримати прямо, дивитися перед собою. За командою «СТРУНКО!» швидко прийняти стройову стійку і не ворушитися. За командою «ВІЛЬНО!» стати вільно, послабити в коліні праву або ліву ногу, але не сходити з місця і не розмовляти.

Повороти на місці виконуються за командами: «Право-РУЧ!», «Півоберта право-РУЧ!», «Ліво-РУЧ!», «Півоберта ліво-РУЧ!», «Кру-ГОМ!». Повороти кругом (на 180°), ліворуч (на 90°), поворот півоберта ліворуч (на 45°) здійснюються у бік лівої руки на лівому каблуці і на правому носку; поворот праворуч і поворот півоберта праворуч — у бік правої руки на правому каблуці і на лівому носку.

Повороти виконуються на два рахунки: на рахунок «раз» повернутися, зберігаючи правильне положення тулуба, і, не згинаючи ніг у колінах, перенести центр ваги тіла на ту ногу, що поставлена попереду, на рахунок «два» приставити другу ногу.

Рух здійснюється кроком або бігом. Нормальна швидкість руху кроком — 110-120 кроків за хвилину (при довжині кроку 70-80 см). Нормальна швидкість руху бігом — 165-180 кроків за хвилину (при довжині кроку 80-90 см).





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 822 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...