Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Стрій і управління ним



Стрій установлене відповідно до Стройового статуту Збройних Сил України розташування учнів для спільних дій.

Шеренга стрій, в якому учні розміщені один біля одного на одній лінії.

Фланг — правий (лівий) край строю. Під час поворотів назви флангів не змінюються.

Фронт — бік строю, в який учні повернені обличчям.

Інтервал відстань по фронту між учнями.

Дистанція відстані в глибину (в потилицю) між учнями.

Двошеренговий стрій — стрій, у якому ті, що стоять в одній шерензі, розташовані в потилицю тим, що стоять в іншій шерензі, на дистанції одного кроку (або витягнутої руки, покладеної долонею на плече того, хто стоїть попереду). Шеренги називаються першою і другою. При повороті строю назви шеренг не змінюються. Одношеренговий (шеренга) і двошеренговий строї можуть бути зімкнутими і розімкнутими.

У зімкнутому строю учні розташовані по фронту з інтервалами, що дорівнюють ширині долоні (між ліктями).

У розімкнутому строю учні розташовані по фронту з інтервалом в один крок або в інтервалах, зазначених викладачем.

Колона — стрій, у якому учні розташовані в потилицю один одному. Колони можуть бути по одному, по два, по три, по чотири і більше.

Управління строєм здійснюється викладачем за допомогою команд і розпоряджень, що подаються голосом або встановленими сигналами.

Команди поділяються на попередні і виконавчі. Попередня команда подається чітко, голосно і протяжко, щоб учні в строю зрозуміли, які дії від них вимагаються. Виконавча команда (друкується великим шрифтом) подається після паузи голосно, уривчасто і чітко: «Право-РУЧ!», «Кру-ГОМ!» і т. п.

Команди можуть бути тільки виконавчі (наприклад, «СТРУНКО», «ВІЛЬНО», «СТАВАЙ»).

Щоб скасувати або припинити виконання прийому, подається команда «ВІДСТАВИТИ!» і за цією командою приймається попереднє положення строю.

У строю учень зобов'язаний:

- знати своє місце і уміти швидко, без метушні зайняти його; у русі зберігати рівняння на сусіда, встановлені інтервал і дистанцію; не виходити зі строю без дозволу;

- без дозволу не розмовляти, дотримуватися повної тиші; бути уважним до команд і розпоряджень викладача, виконувати їх швидко і точно, не заважаючи іншим.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 1720 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...