Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Класифікація за характером дидактичних цілей (за етапами засвоєння знань)



Методи

Первинного закріплення вжиття контролю

Засвоєння знань знань на практиці знань

Найбільш поширеною і вживаною є класифікація за джерелом знань. Роздивимось більш докладно групи методів за цією класифікацією та її ознаки.

  Словесні Наочні Практичні
Джерело знань слово наочний об’єкт практична робота
Діяльність вчителя словом демонструючи інструктаж
Діяльність учнів слухаючи роздивляючись працюючи

Метод навчання обирається у залежності від змісту матеріалу, навчальних завдань та конкретних умов можливостей самого вчителя. Він повинен виконувати 5 функцій: навчальну, виховну, розвиваючу, спонукальну, контрольно-коригувальну. Застосовуючи відповідні методи в процесі навчання, учитель одночасно привчає дітей до певних логічних операцій, формує в них науковий світогляд, розвиває здібності, волю, інтерес, допомагає виробленню свідомої мотивації навчання. Економічність методу, досягнення ефекту з найменшою затратою часу – одне з найважливіших завдань навчання. Методи крім освітнього значення мають і виховне = ось чому під час вивчення предмету необхідно застосовувати різні методи, не надаючи переваги лише одному з них.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 804 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...