Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Приклади поганої комунікації



Дослідження, проведені в одній великій фірмі, засвідчили: більшість керівників вважають, нібито вони працюють на велику компанію з блис­кучим майбутнім, яка має найкращу систему комунікацій, що будь-коли існувала у бізнесі або індустрії. Думки робітників виявились протилеж­ними: вони були налаштовані вкрай вороже до керівництва, вважали, що керівники дістають надто велику платню, діють неефективно і не заслу­говують на свої посади. Після дослідження ефективності системи комуні­кацій у групах управління виявилося, що лише 20% інформації, надісла­ної донизу керівництвом, робітники правильно розуміють.

Робітники, вважаючи, що їх експлуатують та обкрадають, виявляли стільки злості та ворожості, що у них з'явилася схильність красти, псува-


Тема 9. Ефективність управління

ти інструменти або робити щось таке, що завдає шкоди організації. Річчю, яку їм красти найлегше, є «час». Протягом іншого опитування менеджерш попросили виділити 10 моральних факторів, які впливають на вироб­ництво, за їх значущістю. Останні три фактори, на думку менеджерів, такі: задоволення від зробленого; почуття, що перебуває на своєму місці; співчуття і допомога персоналу.

Це саме дослідники попросили зробити робітників і з подивом ви­явили, що першим, другим і третім факторами були ті, які у менеджерів стояли на трьох останніх місцях! Таким чином, удеякихорганізаціяхможе цілковито не бути комунікації.

Наведені приклади наочно демонструють: доки керівництво не на­вчиться розуміти позиції, думки та ідеї підлеглих, неможливо реально поліпшити комушкацію.

Погані звички, які заважають слухати

Погана звичка — наперед вирішувати, що предмет розмови вам не щкавий, після чого ваші думки починають блукати осторонь. Цю звичку можна подолати, переконавши себе, що з кожної розмови завжди дізнаєшся про щось цікаве. Інша погана звичка це критичне ставлення до манери сшвбесідника говорити. Якщо ви переконаєте себе, що він може сказати щось, чого ви не знаєте, то не помічатимете його недоліків. Ще одна перешкода коли ви не згідні з тим, що говорить сіивбесідник, і хоче­те розпочати дискусію негайно, після того, як він закінчить. Вас настільки поглинає наступна суперечка, що все іїтше, сказане співбесідником, вже не досягає вашої свідомості.

Поганою є звичка слухати лише факти. Але найсерйознішою пере­шкодою для уважного слухання є те, що мозок здатний сприйняти до 500 слш за хвилину, а людина говорить із середньою швидкістю лише 100 слів. Отже, весь час є спокуса заглибитися у власні думки. Це основна з причин низького ріїшя сприйняття.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 405 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...