Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Автоматизована система управління



60-ті рр.: з'являються МКР - системи (МКР — таіегіаі ге§иігетепі р1апшп§) => планування матеріальних потреб.

Ці системи "вміли" вирішувати, рахувати параметри і планувати по­треби в матеріальних ресурсах для виробничої програми фірми.

Вхідними даними МКРсистеми були показники плану виробництва готової продукції на певний період, специфікації продукції, що вироб­ляється, існуючі запаси.

Вихідними даними МКР - системи були графіки замовлень на закупку матеріалів і комплектуючих, графіки замовлень на виробництво компо­нентів, необхідних для виготовлення готової продукції.

Пізніше були створені системи наступного покоління — МКРII (МаішГаспігіп§ Ке8оигсе8 Р1ашііп§). Системи допомагали не тільки плану­вати матеріальні ресурси, а й і потреби у виробничих потужностях (об­ладнання, виробничий персонал, інше). Це дало можливість розрахувати вихідні дані для планування показників фінансових планів і бюджетів.

Недолік МКР — II: орієнтовані переважно на потреби тільки вироб­ництва, а не реалізації продукції і стратегічного розвитку.

Наступний етап еволюції => поява ЕКР — систем (Епіегргіве Ке8оигсе8 Р1ашііп§).


ДіденкоВ.М. Менеджмент



Автоматизована система управління (ЕКР)

ЕЕР—система використовується для планування ресурсів промислово­го підприємства, корпорації.

ЕКР — клас інтегрованих систем управління підприємством, вони передбачають уніфіковану, централізовану базу даних, єдине застосуван­ня і спільний штерфейс користувачів для фінансово — господарських зав­дань всього підприємства:

— виробничих;

— економічних;

— збуту;

— зберіїання.


?


Дуже добрі ці системи для розвитку крупного бізнесу.

Мають великий недолік: дуже дорого коштують (> 500 тис. доларів),

впроваджуються в систему управління від 8 місяців до декількох

років.

Компанії вибирають ЕКР з трьох причин:


X об'єднання фінансових даних, затруднення маніпуляції даними, так як дані єдині і всі підрозділи використовують одну і ту ж систему;

X стандартизація виробничих потреб: об'єднана багатовалютна система дозволяє скоротити персонал, уніфікувати облікові процеси; розви­ток Іпїегпеі забезпечить простий доступ до даних з будь-якого відда­леного місця; коли виробництво кінцевого продукту розбито на ви­робництво комплектуючих в різних місцях, не менш важливо забез­печити технічну сумісність, єдність методш контролю, своєчасність поставки партії сировини, комплектуючих, заготовок;

X стандартизація інформації в системі кадрів: успішно вирішує задачі об'єднаних даних про персонал в різних підрозділах—підбір кадрів, перспективи росту, підготовка, перепідготовка, підвищення квал­іфікації кадрш; полегшується можливість зв'язку з кожним прац­івником.


Тема 9. Ефективність управління





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 354 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...