Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Значення атрибута ALIGN



Значення Результат
TOP Нижній край тексту вирівнюється по верхньому краю зображення
MIDDLE Нижній край тексту вирівнюється по центру зображення
BOTTOM Нижній край тексту вирівнюється по нижньому краю зображення
LEFT Текст «плавает» уздовж правого краю зображення
RIGHT Текст «плавает» уздовж лівого краю зображення

Перших три значення атрибута ALIGN впливають тільки на поточний рядок тексту. Текст наступного рядка буде знаходитися під вбудованим зображенням. Останні два значення не прив'язують зображення до одного рядка тексту, а текст охоплює зображення по всій його довжині.

Для визначення відстані між текстом і плаваючим зображенням, а також між краєм вікна і зображеннями використовуються атрибути VSPACE і HSPACE. Атрибут VSPACE служить для визначення порожнього простору над і під плаваючим зображенням, а атрибут HSPACE - для визначення порожнього простору справа і зліва від плаваючого зображення.

Для визначення висоти і ширини зображення можна використовувати атрибути HEIGHT і WIDTH дескриптора <IMG>. Розмір зображення указується в пікселях.. Таким чином можна підготувати макет сторінки і розмістити текст до того, як буде кінчена завантаження всіх зображень. Відвідувач сторінки зможе клацнути на якому-небудь текстовому посиланні ще до закінчення завантаження зображень.

Для визначення способу обтікання тексту навкруги зображення використовуються дескриптор <BR> і атрибут CLEAR. Значення атрибута CLEAR указується відносно тексту.

Для того щоб видалити текст, що знаходиться праворуч від зображення, і помістити його під зображенням, використовують синтаксис:

<BR CLEAR=LEFT>

Для видалення тексту, що знаходиться зліва від зображення, і його розміщення під зображенням, використовують синтаксис:

<BR CLEAR=RIGHT>

Щоб видалити весь текст, розташований зліва і праворуч від зображення, і розмістити його внизу, використовуйте запис:

<BR CLEAR=ALL>

Атрибут ALT (alternative) дозволяє визначити текстовий рядок, який служить альтернативою для броузеров, не підтримуючих графіку, або для користувачів, що відключили функцію завантаження зображень. Звичайно такий текст відображувався в рамці, що відділяє його від іншого тексту:

<IMG SRC=«рисунок.gif» ALT=«это рисунок»>

2.3. Створення карт – зображень.

В лабораторній роботі 1 була описана організація гипертекстоввых посилань. Аналогічно можна замість маршрутизатора - тексту використовувати область вбудованого в HTML - документ графічного зображення. Для цього потрібно виконати такі дії:

1. Для включення в HTML-документ графічного зображення треба скористатися наступної формою директиви <IMG>:

<IMG SRC="someimage.gif" USEMAP = "#имя карты1">

someimage.gif- ім'я включається *.gif або *.jpeg файла, в якому буде використовуватися карта зображення имя карты1

2. <MAP NAME= имя карты1>

<AREA SHARE = "зображення" COORDS = "Х1,Y1..." HREF="имя файла">

</MAP>

Зображення задає форму області зображення, яку можна буде використовувати як гіперпосилання, і може приймати такі значення:

- RECT- прямокутник, в COORDS задаються координати лівого верхнього і правого нижнього рогів прямокутника відносно лівого верхнього рогу зображення.

- CIRCLE- коло, в СOORDS - координати центру кола і радіус в пікселях.

- POLY- багатокутник, в СOORDS - координати всіх рогів замкнутого багатокутника.

Приклад:

... <BODY>

<IMG SRC="admnicon.gif" ALT="Щелкните тут" USEMAP="#map">

<MAP NAME="map">

<AREA SHARE="RECT" COORDS=0,0,64,64

REF="http://www.russianstory.com/infcoll/infcoll.htm">

</MAP>

</BODY>...

Результат: теоретично, якщо клацніть по цій картинці, то зможете переглянути свіжий номер "Аргументів і фактів" (практично ви цього зробити не зможете, оскільки не маєте виходу в INTERNET).





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 443 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...