Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Рахунок перерозподілу доходів у натурі



Використання Ресурси
Трансферти соціального характеру в натурі Валовий наявний дохід
Скоригований валовий наявний дохід Споживання основного капіталу
Споживання основного капіталу Чистий наявний дохід
Скоригований чистий наявний дохід Трансферти соціального характеру в натурі

Рахунки використання доходу:рахунок наявного доходу(схема 7) ірахунок скоригованого наявного доходу(схема 8). Ці рахунки показують розподіл наявного і скоригованого наявного доходу на кінцеве споживання і заощадження. Перший рахунок показує наявне кінцеве споживання і заощадження, другий — фактичне кінцеве споживання і заощадження.

Схема 7

РАХУНОК ВИКОРИСТАННЯ НАЯВНОГО ДОХОДУ

Використання Ресурси
Витрати на кінцеве споживання Валовий наявний дохід
Валові заощадження  
Споживання основного капіталу Споживання основного капіталу
Чисті заощадження Чистий наявний дохід

Схема 8

РАХУНОК ВИКОРИСТАННЯ СКОРИГОВАНОГО НАЯВНОГО ДОХОДУ

Використання Ресурси
Фактичне споживання Скоригований валовий наявний дохід
Валові заощадження Споживання основного капіталу
Споживання основного капіталу Скоригований чистий наявний дохід
Чисті заощадження  

Кінцеве національне споживання — це вартість продуктів та послуг, які використовують безпосередньо для задоволення потреб людей — як індивідуальних, так і колективних. Воно охоплює споживчі витрати різних груп споживачів, які залежно від того, хто фактично їх фінансує, групуються так: витрати на кінцеве споживання домашніх господарств, державних установ і громадських організацій, що обслуговують домашні господарства.

На рівні економіки країни наявний та скоригований наявний дохід однакові, так само як і витрати на кінцеве та фактичне кінцеве споживання. Вони відрізняються тільки в разі розгляду окремих секторів економіки.

У ресурсах рахунку відображується валовий наявний дохід, що знаходиться в розпорядженні суспільства, у використанні — витрати на кінцеве споживання домашніх господарств, державних установ і громадських організацій, що обслуговують домашні господарства і валові національні заощадження.





Дата публикования: 2014-10-25; Прочитано: 357 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...