Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Після завершення процесу виробництва починається процес первинного та вторинного розподілу доходу, а також його перерозподілу



Рахунок утворення доходу (схема 3) відбиває розподільні операції, безпосередньо пов’язані з процесом виробництва. Ресурсна частина рахунку складається з валової доданої вартості, що на макрорівні є внутрішнім продуктом у ринкових цінах, і субсидій з виробництва та імпорту. Субсидії — це поточні трансферти, які держава надає господарським одиницям-рези­дентам, котрі виробляють або імпортують продукти та ринкові послуги, для здійснення впливу на їхні ціни або доходи і створення умов проведення певної економічної або соціальної політики. Використання включає елементи первинного розподілу валового внутрішнього продукту на оплату праці робітників, податки на виробництво та імпорт, споживання основних фондів і прибуток економіки.

Схема 3

РАХУНОК УТВОРЕННЯ ДОХОДІВ

Використання Ресурси
Компенсація за трудову діяльність Валова додана вартість
Податки на виробництво та імпорт Споживання основного капіталу
Субсидії («–») Чиста додана вартість
Валовий прибуток економіки (валовий змішаний дохід)  
Споживання основного капіталу  
Чистий прибуток економіки (чистий змішаний дохід)  

Валовий прибуток економіки є балансуючою статтею рахунку утворення доходів. Її дістають після відрахування з валового внутрішнього продукту в ринкових цінах оплати праці, а також чистих податків на виробництво та імпорт (податки на виробництво та імпорт з відрахуванням субсидії на виробництво та імпорт).





Дата публикования: 2014-10-25; Прочитано: 321 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...