Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Відрахуванням споживання основних фондів з валового прибутку дістають чистий прибуток економіки



Споживання основних фондів являє собою частину вартості основних фондів, використану в даному періоді в результаті зношування, зокрема морального.

При визначенні прибутку економіки доцільно виділити окремий показник — змішаний дохід.Змішаний дохід— це різновид доходів, в яких поєднуються елементи оплати праці і прибутку. До них належать доходи (додана вартість за відрахуванням податків на виробництво) від особистої підприємницької діяльності (без застосування найманої праці), особистого підсобного господарства, прибутки осіб вільної професії, авторські гонорари тощо.

Рахунки розподілу (схема 4) доходів відбиває розподіл і перерозподіл доходів країни на рівні економіки в цілому з урахуванням відносин з іншими країнами.

Схема 4

РОЗРАХУНОК РОЗПОДІЛУ ПЕРВИННИХ ДОХОДІВ

Використання Ресурси
Доходи від власності Валовий дохід економіки (валовий змішаний дохід)
Валові первинні доходи Споживання основного капіталу
Споживання основного капіталу Чисте перевищення від економічної діяльності (чистий змішаний дохід)
Чисті первинні доходи Доходи від власності
  Компенсація за трудову діяльність
  Податки на виробництво та імпорт
  Субсидії («–»)

У ресурсах показують як доходи від виробничої діяльності (валовий прибуток економіки, оплата праці робітників, податки на виробництво та імпорт), так і інші види доходів, одержані в результаті перерозподільних операцій з урахуванням надходжень з інших країн (доходи від власності і поточні трансферти).

У рахунках розподілу доходів на рівні економіки в цілому в ресурсах відбиваються тільки поточні трансферти, одержані від «решти країн світу», а при розрахунках за секторами внутрішньої економіки — поточні трансферти, одержані від усіх секторів.





Дата публикования: 2014-10-25; Прочитано: 250 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...