Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Встановлення елементів відкритих передач на вал



а) Сполучення з валом. Елементи відкритих передач садять на циліндричні або конічні посадкові поверхні вихідних валів. Для передачі обертаючого моменту використовують шпонкові з'єднання. При установці елементів відкритих передач на циліндричні кінці валів застосовують посадки: при нереверсивній роботі без поштовхів і ударів - Н7/к6 при нереверсивний роботі з помірними поштовхами - Н7/m6 (n6),

при реверсивній роботі з великими поштовхами і ударами - Н7/n6 (р6)

б) Осьова фіксація і осьове кріплення. Залежить від конструкції вихідного кінця валу, положення маточини щодо обода елементу відкритої передачі, а також від відношення довжини маточини lст до її внутрішньому діаметру d - lст/d.

Посадка на циліндричний кінець валу. При відносно довгій, односторонній виступаючій маточині (lст/d ≥ 0,8) деталь фіксують настановним гвинтом (див. рис. 9.64,б). При двосторонній виступаючій маточині і відношенні lст/d = 1... 1,5 деталь фіксують з торця валу шестигранною гайкою і стопорною шайбою з носком (див. рис. 9.15), круглою шліцьовою гайкою і стопорною багатолапчатою шайбою (див. рис. 9.18) або кінцевою шайбою (див. рис. 9.17). Протилежний торець маточини впирається в подушку між 1-ю і 2-ю ступенями валу або в розпірну втулку між підшипником і маточиною деталі (див. рис. 9.14). У цьому випадку повинен бути передбачено зазор С між бортиком валу і торцем втулки.

Посадка на конусний кінець валу. При великих навантаженнях, роботі з поштовхами, ударами і при реверсивному режимі роботи з частими пусками і зупинками переважно встановлювати колеса і інші деталі на конусні кінці валів, незважаючи на велику складність їх виготовлення. При цьому для створення натягу осьова фіксація здійснюється з торця валу гайкою і стопорною шайбою з носком; круглої шліцьової гайкою і стопорною багатолапчатою шайбою; кінцевою шайбою. При посадці деталі на кінцевій ділянці валу не можна опирати її в подушку валу, тому що при цьому не може бути гарантовано необхідний натяг.






Дата публикования: 2014-10-19; Прочитано: 479 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...