Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Особливості конструювання шківів



Обід. Зовнішня поверхня обода шківа плоско пасової передачі має форму кругового циліндра (рис. 9.61, а). У швидкохідних передачах зовнішню поверхню ободу одного або двох шківів слід виконувати сферичною (рис. 9.61, б) або з двома конусами (рис. 9.61, в). При цьому пас краще фіксується на шківах і не злітає з них під час роботи передачі. Величину опуклості і приймають за табл. 9.20.

Маточина. Варіанти розташування маточини по відношенню до ободу, наведені на рис. 9.62. можуть бути застосовані до шківів будь-якого типу пасової передачі (див. рис. 9.19). При цьому слід врахувати, що, так як шківи у проектованих приводах встановлюють навихідні кінці валів редуктора консольно, то для зменшення згинального моменту цієї ділянки вала їх потрібно розташовувати якомога ближче до опори.

Рис. 9.62. Конструкції маточини шківа: а - виступаюча з одного торця ободу; б - укорочена з одного торця ободу, в-укорочена з обох торців ободу; г - виступаюча з одного і укорочена з іншого торця ободу

Тa6лиця 9.20.





Дата публикования: 2014-10-19; Прочитано: 616 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...