Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Формування цільової фінансової структури капіталу



Формування цільової фінансової структури капіталу пов’язане із вирішенням завдання оптимізації структури капіталу. Оптимізація структури капіталу є одним із найважливіших і найскладніших завдань фінансового менеджменту.

Оптимальна структура капіталу представляє таке співвідношення власних і позикових коштів, при якому забезпечується найбільш ефективна пропорційність між рентабельністю власного капіталу та фінансовою стійкістю підприємства, тобто максимізується його ринкова вартість.

В процесі оптимізації структури капіталу здійснюється аналіз капіталу підприємства для виявлення основних тенденцій в його обсязі і складі та їх впливу на фінансову стійкість та фінансову рентабельність.

Практика свідчить, що не існує єдиного співвідношення власного і позикового капіталу не тільки для однотипних підприємств, але й для одного підприємства на різних стадіях його розвитку. Тому в процесі формування оптимальної структури капіталу оцінюються основні фактори, що на неї впливають, а саме:

· галузеві особливості операційної діяльності підприємства;

· стадія життєвого циклу підприємства;

· кон’юнктура товарного ринку;

· кон’юнктура фінансового ринку;

· рівень рентабельності операційної діяльності;

· коефіцієнт операційного левериджу;

· відношення кредиторів до підприємства;

· рівень оподаткування прибутку;

· фінансовий менталітет власників і менеджерів підприємства;

· рівень концентрації власного капіталу.

В процесі оптимізації фінансової структури капіталу використовують механізм фінансового левериджу.





Дата публикования: 2014-10-18; Прочитано: 576 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...