Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні характеристики засобів добування води



  Показники   МТК-2М МШК-15 УДВ-15 ПБУ-50, ПБУ-50М ПБУ-200
  Глибина буріння, м Час, год.: на обладнання тимчасової свердловини на згортання Можливий дебіт (продуктивн.), м3/год     Обслуга для розгортан., кількість людей   Обслуга для проведення обслуговування, кількість людей Маса, кг       3 – 4     3 – 4           1,5 – 2,5 0,5 – 0,75   1,5           1 – 2             4 – 6 2 – 3   3,5; 4,5 – для ПБУ-50М     2 автомоб. і 2 причепи       2,5 доби –   10 – 12   15 (три зміни по 5)     3 автомоб. і 3 причепи

Для спорудження тимчасових свердловин використовується мілкий трубчатий колодязь МТК-2М, механізований шнековий колодязь МШК-15 та установка для добування ґрунтових вод УДВ-15. Бурильними установками ПБУ-50, ПБУ-50М і ПБУ-200 споруджуються як тимчасові, так і постійні свердловини, шахтні колодязі.

Мілкий трубчатий колодязь МТК-2М призначений для добування ґрунтових вод шляхом обладнання свердловин вручну і складається з насосної колонки, труб і водоприймального пристрою.

Для добування ґрунтових вод шляхом обладнання неглибоких водозабірних свердловин призначений механізований шнековий колодязь МШК-15. До комплекту МШК-15 входять: переносний буровий станок, штанговий поршневий насос, пустотілі шнеки, водоприймальний пристрій, насосна колонка, буровий та допоміжний інструмент. Комплект колодязя розміщується в чотирьох металевих ящиках.

Буровий станок приводиться в дію двигуном “Дружба-4” або двигуном “Урал”. Шнеки під час буріння транспортують розбурену породу, а після встановлення водоприймального пристрою і штангового насоса по них піднімається вода.

Установка для добування ґрунтових вод УДВ-15 призначена для влаштування тимчасових свердловин і для очищення води поверхневих джерел. Установка складається з бурового обладнання та обладнання для очищення води.

Для підйому води з відкритих водоймищ і шахтних колодязів глибиною до 6 м призначений ручний поршневий насос БКФ-4 (табл. 32).

Мотопомпа М-600 використовується для підйому води з водойми і перекачування її гнучкими рукавами, а також може використовуватися для обслуговування крупних пунктів водопостачання. Мотопомпа складається з двигуна внутрішнього згорання, центробіжного насоса й вакуум-апарата.

Комплект занурювального насоса КПН-5 призначений для піднімання води з водозабірних свердловин.

Таблиця 32





Дата публикования: 2014-10-29; Прочитано: 765 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...