Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Спортивні й рухливі ігри



Заняття із спортивних і рухливих ігор переважно спрямовані на розвиток швидкості та спритності; формування навичок у колективних діях і зняття емоційної напруги; виховання рішучості, ініціативи і винахідливості.

У зміст включається баскетбол, волейбол, гандбол, футбол та інші спортивні ігри, що розвивають необхідні якості й навички, які сприяють залученню військовослужбовців до оволодіння технікою і тактикою спортивних ігор. Крім того, вони є складовою частиною комплексних занять.

Підготовча частина занять складається з: ходьби й бігу різними способами, загальнорозвиваючих вправ в русі, стрибків, зупинок, поворотів, падінь, спеціальних вправ без м’яча і з м’ячем.

Основна частина занять складається з спеціальних вправ, що спрямовані на засвоєння технічних прийомів і тактичних дій, а також двохсторонніх ігор, естафет і комплексних вправ. Навчальні двохсторонні вправи спочатку проводяться за спрощеними, а по мірі оволодіння тими, хто навчається, прийомами і тактичними діями, за офіційними правилами змагань.

Спрощені правила передбачають збільшення чи зменшення гравців у командах, зміну розмірів майданчиків, застосування в деяких випадках вимог до дотримання правил змагань.





Дата публикования: 2014-10-29; Прочитано: 444 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...