Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Подолання перешкод



Заняття з подолання перешкод спрямовані на формування і удосконалення навичок у подоланні перешкод, метанні гранат, виконанні спеціальних прийомів і дій, на виховання впевненості в своїх силах, сміливості й рішучості. Вони проводяться на спеціально обладнаних смугах перешкод і на місцевості, дообладнаній перешкодами та мішенями.

Зміст занять складається з: подолання горизонтальних і вертикальних перешкод індивідуально та в складі підрозділів; метанні гранат на точність (за умовами виконання контрольних вправ); спеціальних прийомів і дій на спорудах, макетах бойової техніки, з вантажем індивідуально і в складі підрозділів; контрольних вправ на смугах перешкод.

Підготовча частина занять проводиться зі зброєю і без зброї на доріжках чи місцевості, яка пролягає до смуги перешкод. Для проведення підготовчої частини зі зброєю в неї включаються стройові прийоми, ходьба і біг різними способами, перебіжки, переповзання, дії після раптових команд і сигналів (“ДО БОЮ”, “ПОВІТРЯ” тощо), біг на 150-200 м з супутнім подоланням нескладних перешкод.

Перед виконанням вправ (прийомів, дій) віддається попереднє розпорядження, в якому вказується вихідне положення, що зробити, порядок виконання, заключне положення та порядок повернення до строю. Наприклад: “Вихідне положення – біля рову, подолати лабіринт, перелізти через паркан і бігом по доріжці повернутися до строю, перша пара – ВПЕРЕД”. Для виконання вправ потоком подається команда: “Відділення, потоком, дистанція 10 кроків – ВПЕРЕД”.

До підготовчої частини занять без зброї включаються загальнорозвиваючі, стрибкові, бігові вправи, біг з прискоренням, біг до 600 м з супутнім подоланням нескладних перешкод.

До основної частини занять включаються вправи подолання ділянки смуги перешкод довжиною 40-60 м з виконанням вивчених прийомів і дій у різному темпі, а також метання гранат на точність. Вправи виконуються поточно, змагально-груповим методом чи у вигляді кругової естафети. Метання проводиться почергово, по горизонтальних, а потім і по вертикальних цілях. У кожне заняття включаються комплексні тренування у виконанні контрольної вправи чи більшої її частини у поєднанні з бігом до 600 м, та інші комплексні вправи. Тренування організовується потоком у парах, групах чи у складі підрозділу. Сержанти контролюють порядок подолання перешкод і метання гранат у ціль.





Дата публикования: 2014-10-29; Прочитано: 2127 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...