Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ЗАНЯТТЯ 2. 1. Злочини, що зазіхають на суспільні відносини, що забезпечують цілість і відповідність документів



1. Злочини, що зазіхають на суспільні відносини, що забезпечують цілість і відповідність документів, штампів і печаток.

2. Злочини, що зазіхають на суспільні відносини, що забезпечують дотримання визначених правил.

3. Злочини, що зазіхають на суспільні відносини, що забезпечують дотримання міжнародних конвенцій, учасником яких є Україна.

З А Д А Ч А 1. Брати Боєви, Василь і Микола, пізно ввечері скоїли крадіжку двох дерев'яних щитів огорожі дитячого хокейного майданчика,який належить ЖЭУ - 10. Взявши по щиту, вони спрямувались з ними додому, але були зупинені сержантом міліції Поповим, який зажадав віднести щити назад. Боєви відмовились виконати це розпорядження і намагались скритись, проте працівник міліції встигнув затримати Миколу. Василь, бачивши, що брат намагається вирватись, витягнув з кишені столовий ніж і, погрожуючи розправою, став наступати на Попова.. Обороняючись, сержант ударив Василя ногою по руці, у якої був ніж, а потім вириваючи ніж порізав собі руку, отримавши легкі тілесні пошкодження. Квалiфiкуйте дії братів Боєвих.

З А Д А Ч А 2. Зорін здійснив кишенькову крадіжку, разом з грішьми вкрав і паспорт потерпілого Волова. Гроші він витратив, а паспорт вирішив підробити, оскільки скривався від правоохоронних органів. Квалiфiкуйте дії Зорина.

З А Д А Ч А 3. Крилов шляхом підчистки і дописки виправив у своїй трудовій книжці у запис про прийом і звільнення з роботи цифру " 2" на цифру " 3" і намагався пред'явити підробний документ в іншу організацію для оформлення на роботу столяром 3 розряду, замість 2 розряду. На попередньому слідстві Крилов пояснив, що трудову книжку він підробив для того, щоб поступити на роботу з більш високим розрядом і одержувати більш високу зарплату. Квалiфiкуйте дії Крилова.

З А Д А Ч А 4. Білов, здійснив втечу з місць позбавлення волі, вкрав у Ігнатьєва паспорт, трудову книжку, пенсійне посвідчення та інші особисті документи з метою використати їх для прописки і влаштування на роботу. Квалiфiкуйте дії Білова..

СПИСОК РЕКОМЕНДОВАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ:

Конституція України // Відомості Верховної Ради України. – 1996. – № 30. – Ст. 141.

Кримінальний кодекс України // Відомості Верховної Ради України. – 2001. – № 25 – 26. – Ст. 131.

ТЕМА 17. ЗЛОЧИНИ У СФЕРІ ВИКОРИСТАННЯ ЭЛЕКТРОННО-ОБЧИСЛЮВАЛЬНИХ МАШИН, СИСТЕМ І КОМП'ЮТЕРНИХ МЕРЕЖ

Лекція (2 год.)

Дані злочини зазіхають на життєво важливі інтереси держави і суспiльства, що зв'язані зі створенням і використанням новітніх інформаційних технологій і ресурсів, як у всіх сферах життєдіяльності держави, так і в повсякденному житті громадян.

Комп'ютерні системи і комп'ютерні мережі дають різноманітні можливості для вчинення нових видів злочинів, а також звичайних традиційних злочинів, але більш ефективними способами.

Семінар (2 год.)





Дата публикования: 2015-02-20; Прочитано: 124 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...