Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ЗАНЯТТЯ 2



1. Злочини, зв'язані з порушенням діючих на транспорті правил.

2. Злочини, зв'язані з викраденням, захопленням або незаконним заволодiнням транспортом і вчиненням інших навмисних дій, що дезорганізують роботу транспорту.

3. Інші злочини на транспорті.

З А Д А Ч А 1. Наказом начальника розвідувальної партії Кириллова буровий майстер Швидкий, робітник Ісаєв і шофер Корольов були направлені у село Олександрівка, щоб одержати там і привезти звідти запасні частини. Старшим був призначений Швидкий. Після одержання обладнання всі троє випили горілки, проте вирішили повертатись додому. Оскільки Корольов був дуже п'яний, Ісаєв сам взявся за управління машиною, посадив у кабіну пасажирку Чернишеву. В дорозі він грубо порушив правила руху, в результаті чого автомашина перекинулась, Чернишева загинула, а шоферові Корольову були завдані тяжкі тілесні пошкодження. Хто підлягає кримінальній відповідальності?

З А Д А Ч А 2. Капітан судна, прямуючи в Одеський порт з круїза навколо Середземного моря, побачив в морі двох, рибалок, що зазнали лиха. Маючи можливість надати їм допомогу капітан прийняв рішення про продовження руху в порт прибуття, оскільки не укладався в графік,оскільки він побачив, що у напрямку до рибалок пливе вітрильне судно. Проте допомога рибалкам не була надана, в результаті чого один з них потонув. Чи підлягає кримінальній відповідальності капітан судна " Максим Горкий ".





Дата публикования: 2015-02-20; Прочитано: 147 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...